стрілка навігації    стрілка навігації  Бульйон з галушками



Бульйон з галушками

Бульйон з галушками
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться:

  • 1-1,5 л м'ясного або курячого прозорого бульйону
  • для галушок:
  • дві третини склянки борошна або півсклянки манної крупи
  • чайна ложка вершкового масла
  • 1-2 яйця
  • три чверті склянки бульйону
  • гілочки петрушки

Спосіб приготування:
Поки вариться бульйон, приготуємо тісто для галушок. Це можна зробити двома способами.

Перший. У каструльку вливаємо три чверті склянки бульйону, додаємо сіль і вершкове масло, доводимо до кипіння і не поспішаючи всипаємо борошно або манну крупу, інтенсивно помішуючи, проварюємо 1-2 хвилини (манну крупу - 4-6 хвилин). Знімаємо з вогню, даємо охолонути і тільки потім розбиваємо туди яйце і ретельно вимішуємо.

Другий. У киплячу підсолену воду всипаємо манну крупу, проварюємо - не забуваючи постійно помішувати - 2-3 хвилини, додаємо і борошно, продовжуючи мішати. Коли охолоне, змішуємо з яйцем. Цю масу викладаємо на обробну дошку, попередньо підсипати борошном, формуючи не товстий рулетик і нарізаємо підходящими за розміром шматочками.

Варимо в окремій каструльці в киплячій воді, в першому варіанті - формуючи галушки за допомогою двох ложок, у другому - все простіше, просто кидаємо готові галушки в воду. Кипіння має бути слабким. Готові галушки відразу спливають. Якщо варити при бурхливому кипінні, та ще перетримати - галушки стануть в'ялими і неприємно-водянистими. Зіпсується і смак.

Готові галушки відразу виймаємо з води і викладаємо на сито або в друшляк, накривши вологою марлею. Перед подачею розкладаємо галушки по тарілках, заливаємо освітленим і процідженим гарячим бульйоном. Для аромату і привабливості додаємо ошпарені окропом листочки петрушки. Бульйон з галушками готовий.
Смачного!