стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Овочеве рагу з фаршем



Овочеве рагу з фаршем


Вам знадобиться:

  • 200-250 г м'ясного фаршу (будь-якого, на вибір)
  • 2 цукіні (або 2 невеликих кабачка)
  • 1-2 баклажана (2- якщо маленькі)
  • 2 солодких перця (зелені - краще)
  • півбанки консервованої квасолі (200-210 г)
  • 200 г консервованих помідорів (або свіжих)
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 250 мл м'ясного бульйону
  • 100 мл сухого білого вина
  • 1/2 ч. ложки приправи «прованські трави»
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль, перець мелений або горошки запашного
  • 2-3 ст. ложки оливкової олії (або звичайної)

Спосіб приготування:
Промиваємо всі овочі. Баклажан - якщо не впевнені, що в ньому немає гіркоти - товсто нарізаємо і кладемо хвилин на 20 в солону воду, виймаємо, прополіскуємо і нарізаємо, як треба.

Перці і цукіні нарізаємо, як нам подобається, шматочками будь-якої форми. Помідори консервовані розминаємо, а свіжі обшпарюємо, охолоджуємо, видаляємо шкурки, подрібнюємо. Дрібно рубаємо цибулю, ще дрібніше - часник.

Розжаривши олію, закладаємо цибулю, прибираємо вогонь до середнього і 9-10 хвилин помішуємо цибулю. Коли вона пожовтіє і стане прозорою, ще хвилину обсмажуємо разом з часником.

Кладемо фарш і 6-7 хвилин обсмажуємо, весь час перемішуючи і роздавлюючи грудочки.

Збільшивши вогонь, викладаємо нарізані баклажани, цукіні і солодкий перець, заливаємо вином, перчимо і солимо, закипить - зменшуємо вогонь, тушкуємо близько 10 хвилин.

Додаємо бульйон, помідори, квасолю, прованські трави. Перемішавши, закриваємо кришку, після закипання, зменшивши знову вогонь, тушкуємо 20 хвилин. Овочеве рагу з фаршем готове.
Смачного!