стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Кабачки, фаршировані м'ясом і овочами



Кабачки, фаршировані м'ясом і овочами


Вам знадобиться:

  • 1 кабачок приблизно 1 кг вагою
  • 180-200 г м'ясного фаршу
  • 1 солодкий перець
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 150 г твердого сиру
  • 1 ч. ложка прованських чи італійських трав
  • 1 ч. ложка каррі (за бажанням)
  • майонез
  • сіль і перець
  • олія для смаження

Спосіб приготування:
Промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками наш кабачок. Знімаємо ножем все, що викликає в нас підозру, і нарізаємо впоперек кружальцями завтовшки 25-30 мм.

Виймаємо м'якоть з насінням, залишаючи стінки товщиною близько 17-20 мм.

На сильному вогні розігріваємо на сковороді трохи олії, знижуємо трохи вогонь і обсмажуємо круги кабачка до легкої скоринки з обох сторін.

Змащуємо форму для запікання або деко олією і розкладаємо круги кабачка.

Очищаємо, промиваємо і злегка обсушуємо солодкий перець, нарізаємо квадратиками.

Очищену цибулю шаткуємо не надто дрібно, натираємо очищену моркву - і викладаємо на сковороду з олією, обсмажуємо 5-8 хвилин на середньому вогні.

Додаємо фарш, розбиваючи і розминаючи його лопаткою, щоб не було грудочок, обсмажуємо разом з цибулею і морквою. Через 3-4 хвилини додаємо солодкий перець і обсмажуємо все разом ще кілька хвилин, поки весь фарш не змінить колір на світлий. Солимо і перчимо начинку, посипаємо прованськими травами з пакетика, перемішуємо ще раз.

Заповнюємо круги кабачка начинкою з невеликою «гіркою».

Натираємо крупно сир, посипаємо зверху. І наносимо майонез.

Форму ставимо в духовку, яку заздалегідь включили на 190-200С.

Через 15-20 хвилин наші кабачки, фаршировані м'ясом і овочами, готові.
Смачного!