стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шоколадний мус



Шоколадний мус

Шоколадний мус
автор рецепта Автор: Валя



Вам знадобиться:

  • 100 г шоколаду
  • 3 яйця
  • 1 лимон
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • цукрова пудра
  • кілька ягід для прикраси
  • щіпка солі

Спосіб приготування:
Вимитий і обсушенний лимон позбавляємо цедри, дрібно натер її.

Відокремлюємо яєчні жовтки від білків. Жовтки збовтуємо виделкою.

Білки, якщо яйця ми вийняли з холодильника, відразу пишно збиваємо блендером - або робимо це, спочатку охолодивши свіжі яйця.

Розламавши шоколад на шматочки, розтоплюємо його на водяній бані разом з вершковим маслом, але кипіти не дозволяємо. У гарячий шоколад швидко вмішуємо жовтки, лимонну цедру і трішки солі.

Не поспішаючи, по одній ложці додаємо збиті білки - так, як це робимо, замішуючи тісто для бісквіта, перемішуючи зверху вниз.

Викладаємо шоколадний мус в креманки або широкі келихи, даємо охолонути на полиці холодильника.

Залишиться тільки прикрасити кожну порцію яскравою ягодою. Шоколадний мус готовий.
Смачного!