Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Вимитий і обсушенний лимон позбавляємо цедри, дрібно натер її.
Відокремлюємо яєчні жовтки від білків. Жовтки збовтуємо виделкою.
Білки, якщо яйця ми вийняли з холодильника, відразу пишно збиваємо блендером - або робимо це, спочатку охолодивши свіжі яйця.
Розламавши шоколад на шматочки, розтоплюємо його на водяній бані разом з вершковим маслом, але кипіти не дозволяємо. У гарячий шоколад швидко вмішуємо жовтки, лимонну цедру і трішки солі.
Не поспішаючи, по одній ложці додаємо збиті білки - так, як це робимо, замішуючи тісто для бісквіта, перемішуючи зверху вниз.
Викладаємо шоколадний мус в креманки або широкі келихи, даємо охолонути на полиці холодильника.
Залишиться тільки прикрасити кожну порцію яскравою ягодою. Шоколадний мус готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: