стрілка навігації     стрілка навігації  Камбала в червоному вині



Камбала в червоному вині

Камбала в червоному вині
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Французька



Спосіб приготування покращує смак і запах риби. Крім того, цей рецепт камбали в червоному вині підходить також для приготування судака, щуки і вугра.

Вам знадобиться:

  • 600-800 г камбали
  • стакан червоного вина
  • 800 г картоплі
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 1 ст. ложка борошна
  • гілочки петрушки
  • 4 шт. гвоздики, перець і сіль

Спосіб приготування:
Обробляємо рибу. Відсікаємо голову, зрізаємо кухонними ножицями плавники, видаляємо нутрощі, знімаємо темну шкіру (у королівської камбали можна не знімати), промиваємо. Нарізаємо на порційні шматки: уздовж по нижній білій стороні на дві частини і кожну - навпіл. Якщо риба дуже велика - шматків, природно, буде більше.

На дно плоскої каструлі кладемо нарізану цибулю і гілочки петрушки, шматки риби, солимо, заливаємо вино і рибний бульйон (якщо потрудилися зварити його з голови і плавників) або води - щоб рідина на третину не закривала рибу.

Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до малого і варимо під кришкою 15-20 хвилин.

Коли риба буде готова, зливаємо бульйон в іншу каструлю (відливши трохи у склянку), ставимо на вогонь і випаровуємо, поки не залишиться менше склянки. Борошно розтираємо з ложкою масла, трохи розводимо залишеним бульйоном, не поспішаючи, при активному помішуванні, вводимо в випарений бульйон і, продовжуючи помішувати, варимо ще 3-4 хвилини.

Готовий соус знімаємо, додаємо в нього ще шматочок вершкового масла і перемішуємо. Солимо, пробуємо на смак - і проціджуємо.

Картоплю вибираємо дрібну, чистимо і варимо цілком.

Готову рибу викладаємо на відповідне блюдо, заливаємо соусом і гарніруєм картоплею.
Смачного!