Спосіб приготування покращує смак і запах риби. Крім того, цей рецепт камбали в червоному вині підходить також для приготування судака, щуки і вугра.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Обробляємо рибу. Відсікаємо голову, зрізаємо кухонними ножицями плавники, видаляємо нутрощі, знімаємо темну шкіру (у королівської камбали можна не знімати), промиваємо. Нарізаємо на порційні шматки: уздовж по нижній білій стороні на дві частини і кожну - навпіл. Якщо риба дуже велика - шматків, природно, буде більше.
На дно плоскої каструлі кладемо нарізану цибулю і гілочки петрушки, шматки риби, солимо, заливаємо вино і рибний бульйон (якщо потрудилися зварити його з голови і плавників) або води - щоб рідина на третину не закривала рибу.
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до малого і варимо під кришкою 15-20 хвилин.
Коли риба буде готова, зливаємо бульйон в іншу каструлю (відливши трохи у склянку), ставимо на вогонь і випаровуємо, поки не залишиться менше склянки. Борошно розтираємо з ложкою масла, трохи розводимо залишеним бульйоном, не поспішаючи, при активному помішуванні, вводимо в випарений бульйон і, продовжуючи помішувати, варимо ще 3-4 хвилини.
Готовий соус знімаємо, додаємо в нього ще шматочок вершкового масла і перемішуємо. Солимо, пробуємо на смак - і проціджуємо.
Картоплю вибираємо дрібну, чистимо і варимо цілком.
Готову рибу викладаємо на відповідне блюдо, заливаємо соусом і гарніруєм картоплею.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: