стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус з йогурту з зеленню



Соус з йогурту з зеленню

Соус з йогурту з зеленню
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Українська



Соус з йогурту з зеленню - хороша альтернатива майонезу або сметані для заправки салатів, приправи до овочів, м'ясних і рибних страв, сендвічів, рулетів з лаваша з начинкою. Смачний і низькокалорійний.

Вам знадобиться:

  • 200-250 мл натурального несолодкого йогурту
  • 30-40 г (пучок) свіжої кінзи або петрушки
  • 60-70 мл оливкової олії
  • 2 ст. ложки лаймового соку (або лимонного)
  • 1,5 ч. ложки бальзамічного винного білого оцту
  • 1 часточка часнику
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:
Промиваємо зелень, обсушуємо, крупно рубаємо, засипаємо в блендер.

Додаємо всі складові соусу і даємо блендеру попрацювати, поки не отримаємо однорідний склад.

При бажанні зробити соус ще більш пікантним додаємо в нього корнішони або мариновані огірочки, гірчицю, для рибних салатів - анчоуси чи кільку, а також перець ... і так далі.
Смачного!