стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Зелений цибульний соус



Зелений цибульний соус

Зелений цибульний соус
автор рецепта Автор: Ірина
кухня Кухня: Італійська



Італійці готують цей зелений цибульний соус для подачі до м'яса, іноді - до риби. Але використовують його і для приготування пікантних бутербродів.

Вам знадобиться:

  • 150 г зеленої цибулі (без головок)
  • 2 яйця
  • оливкова олія
  • білий перець
  • сіль

Спосіб приготування:
Поки варяться і остуджуються яйця, ми промиваємо і добре обсушуємо пір'я зеленої цибулі.

Цибулю ножем або кухонними ножицями дрібно рубаємо. Змішуємо з нарізаними готовими яйцями.

В ідеалі все це потрібно протерти через сито, але можна скористатися ручним блендером з відповідною насадкою.

Отриману масу викладаємо в миску. Перемішуючи, підливаємо потроху оливкову олію. У нас повинна вийти досить густа (особливо, якщо ми збираємося робити бутерброди) кремоподібна маса.

Посипаємо соус сіллю і перцем, ще раз ретельно вимішуємо. Зелений цибульний соус готовий.

Є ще варіант цього соусу: замість оливкової олії використовується суміш м'якого вершкового масла зі сметаною в пропорції приблизно 1: 2.
Смачного!