Італійці готують цей зелений цибульний соус для подачі до м'яса, іноді - до риби. Але використовують його і для приготування пікантних бутербродів.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Поки варяться і остуджуються яйця, ми промиваємо і добре обсушуємо пір'я зеленої цибулі.
Цибулю ножем або кухонними ножицями дрібно рубаємо. Змішуємо з нарізаними готовими яйцями.
В ідеалі все це потрібно протерти через сито, але можна скористатися ручним блендером з відповідною насадкою.
Отриману масу викладаємо в миску. Перемішуючи, підливаємо потроху оливкову олію. У нас повинна вийти досить густа (особливо, якщо ми збираємося робити бутерброди) кремоподібна маса.
Посипаємо соус сіллю і перцем, ще раз ретельно вимішуємо. Зелений цибульний соус готовий.
Є ще варіант цього соусу: замість оливкової олії використовується суміш м'якого вершкового масла зі сметаною в пропорції приблизно 1: 2.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: