стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт з вафель заморожений



Торт з вафель заморожений

Торт з вафель заморожений
автор рецепта Автор: Ліля
кухня Кухня: Українська



Такий заморожений торт з вафель здатні зробити навіть ті, хто ще тільки осягає ази кулінарної майстерності.

Вам знадобиться:

  • кілька вафельних коржів
  • 150 г цукру
  • 100 мл вершків
  • 250 мл молока
  • 1 лимон
  • 100 г варення з чорної смородини
  • будь-які товчені горіхи за смаком
  • ванілін на кінчику ножа або пакетик ванільного цукру

Спосіб приготування:
Доведеться постояти біля плити. В молоко всипаємо цукор, ставимо каструльку на вогонь, коли закипить - робимо слабкий вогонь і, постійно помішуючи, варимо, поки об'єм не стане в 3 рази менше. Знімаємо і залишаємо охолонути до кімнатної температури.

На дрібній тертці натираємо цедру лимона, потім додаємо сік.

Головне - крем. Остиглу в каструльці суміш збиваємо міксером до загустіння, потроху додаючи лимонний сік, потім ванілін або ванільний цукор, в кінці - цедру лимона.

Тепер пишно збиваємо вершки, з'єднуємо з сумішшю в каструльці, туди ж викладаємо варення і перемішуємо.

Залишилося саме легке і приємне. Викладаємо вафельні коржі на відповідне блюдо, перекладаючи їх кремом. Крем верхнього коржа обсипаємо горіхами, можемо прикрасити чим-небудь ще в міру нашої фантазії і можливостей.

І нехай сімейні ласуни запасуться терпінням: торт повинен простояти в холодильнику не менше 12 годин.
Смачного!