Такий заморожений торт з вафель здатні зробити навіть ті, хто ще тільки осягає ази кулінарної майстерності.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Доведеться постояти біля плити. В молоко всипаємо цукор, ставимо каструльку на вогонь, коли закипить - робимо слабкий вогонь і, постійно помішуючи, варимо, поки об'єм не стане в 3 рази менше. Знімаємо і залишаємо охолонути до кімнатної температури.
На дрібній тертці натираємо цедру лимона, потім додаємо сік.
Головне - крем. Остиглу в каструльці суміш збиваємо міксером до загустіння, потроху додаючи лимонний сік, потім ванілін або ванільний цукор, в кінці - цедру лимона.
Тепер пишно збиваємо вершки, з'єднуємо з сумішшю в каструльці, туди ж викладаємо варення і перемішуємо.
Залишилося саме легке і приємне. Викладаємо вафельні коржі на відповідне блюдо, перекладаючи їх кремом. Крем верхнього коржа обсипаємо горіхами, можемо прикрасити чим-небудь ще в міру нашої фантазії і можливостей.
І нехай сімейні ласуни запасуться терпінням: торт повинен простояти в холодильнику не менше 12 годин.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: