Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Коржі: Масло кімнатної температури розтираємо з цукром.
Вводимо по одному яйця.
Додаємо сметану, перемішуємо.
Просіваємо борошно з розпушувачем, додаємо какао і сіль. Добре перемішуємо.
Я випікала годину в мультиварці, але можна і хвилин 40 в духовці при 180С.
Повністю охолоджуємо і розрізаємо вздовж на 2 коржі. Змащуємо один кремом або джемом.
Крем: Розтираємо жовток з цукром.
Доводимо до кипіння молоко.
Вливаємо трохи молока в жовтки, постійно помішуємо.
Вводимо решту молока, варимо на повільному вогні, ретельно, але акуратно помішуючи, до загустіння.
Переливаємо в холодний посуд, остуджуємо.
Меренга: Паралельно збиваємо білки і варимо сироп. Сироп (вода з цукром) вариться 5 хвилин.
Тонкою цівкою вводимо сироп в білки і збиваємо до потрібної консистенції, я збивала хвилин 5.
Прикрашаємо торт меренгой і какао. Шоколадний торт з меренгою готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: