стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шоколадний торт з меренгою



Шоколадний торт з меренгою

Шоколадний торт з меренгою
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться:

  • Для коржів:
  • Борошно пшеничне- 220 гр
  • Цукор 150 гр
  • Масло - 150 гр
  • Яйця - 3 шт.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 2 ч.л.
  • Сметана - 2 ст.л.
  • Какао порошок - 2 ст.л.
  • Для меренги:
  • Білки - 3 шт.
  • Цукор 180 гр
  • Вода - 60 мл
  • сіль
  • Для крему: (можна без нього, замінити на будь який ягідний джем або шоколадну пасту)
  • Жовтки - 1 шт.
  • Цукор 20 гр
  • Молоко - 100 мл

Спосіб приготування:
Коржі: Масло кімнатної температури розтираємо з цукром.

Вводимо по одному яйця.

Додаємо сметану, перемішуємо.

Просіваємо борошно з розпушувачем, додаємо какао і сіль. Добре перемішуємо.

Я випікала годину в мультиварці, але можна і хвилин 40 в духовці при 180С.

Повністю охолоджуємо і розрізаємо вздовж на 2 коржі. Змащуємо один кремом або джемом.

Крем: Розтираємо жовток з цукром.

Доводимо до кипіння молоко.

Вливаємо трохи молока в жовтки, постійно помішуємо.

Вводимо решту молока, варимо на повільному вогні, ретельно, але акуратно помішуючи, до загустіння.

Переливаємо в холодний посуд, остуджуємо.

Меренга: Паралельно збиваємо білки і варимо сироп. Сироп (вода з цукром) вариться 5 хвилин.

Тонкою цівкою вводимо сироп в білки і збиваємо до потрібної консистенції, я збивала хвилин 5.

Прикрашаємо торт меренгой і какао. Шоколадний торт з меренгою готовий.
Смачного!