стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Шоколадна мрія



Торт Шоколадна мрія

Торт Шоколадна мрія
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Італійська



Вам знадобиться:

  • Для шоколадного бісквіта:
  • темний шоколад - 140 г,
  • масло вершкове - 140 г,
  • борошно пшеничне - 100 г,
  • кава еспресо - 40 мл,
  • яйце - 3 шт,
  • сметана - 100 г,
  • какао-порошок (несолодкий) - 40 г,
  • розпушувач - 15 г,
  • цукровий пісок - 180 г
  • Для шоколадного ганаша:
  • темний шоколад (60-72% какао) - 200 г,
  • вершки (33-35% жирності) - 250 г,
  • цукор мілкий - 70 г,
  • розм'якшене вершкове масло - 50 г
  • Для просочення:
  • кавовий лікер - 20 гр
  • ___________________________________
  • прямокутна форма d 24х13х6 см

Спосіб приготування:
Змолоти кавові зерна. Приготувати в кавомашині міцну каву.

Духовку попередньо розігріти до 160-165С. Шоколад поламати на шматочки і помістити в невелику каструлю з товстим дном. Вершкове масло нарізати кубиками і відправити до шоколаду. Влити кави і все разом розтопити.

В окремій мисці змішати просіяне борошно з розпушувачем. Додати до борошна 100 г цукру і какао.

Вінчиком збити два яйця з 80 г цукру. Додати сметану і третє яйце.

З'єднати яєчну масу з шоколадною.

Ввести сухі інгредієнти в три етапи. Все разом вимішати.

Змастити довгасту високу форму невеликою кількістю вершкового масла, викласти в неї тісто і випікати в розігрітій духовці 50 хвилин.

Бісквіт підніметься....

...утворюється гірка, тріщинки... все як годиться.

Потім, коли бісквіт охолоне, перекладіть його на решітку гіркою вниз.

Остудити і розрізати на два коржа. Якщо висота бісквіта дозволяє, можна розрізати на 3 коржі! Просочити кавовим лікером.

Шоколадний ганаш можна приготувати заздалегідь, залишити на ніч у холодильнику. Вранці ганаш стане як шоколадна паста.

Щоб пасту було легше наносити на корж, можна прогріти її на водяній бані і збити блендером.

Для ганаша шоколад поламати на шматочки. Вершки разом з цукром сильно нагріти, не доводячи до кипіння. Залити шоколад гарячими вершками. Почекати 20 секунд, додати розм'якшене вершкове масло, збити блендером.

Змастити коржі шоколадним ганашем, укласти їх один на інший.

Зверху полити торт рештою ганашу.

Дайте торту постояти трохи при кімнатній температурі, і подавайте до столу. Торт Шоколадна мрія готовий.
Смачного!