Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Бісквіт:
Яйця збити з цукром на високій швидкості міксера близько 2-3 хвилин. Додати сметану (або кефір) і соду, погашену лимонним соком. ще раз збити 10-15 секунд. Потім частинами додати просіяне борошно з какао, акуратно перемішуючи силіконовим шпателем до однорідної маси.
Духовку розігріти до 180С, форму застелити пергаментом, викласти бісквітну масу, розрівняти. Випікати 40-60 хв. Готовність перевірити шпажкою, остудити.
Безе:
Насипати цукрову пудру в яйчні білки, поставити на водяну баню і безперервно помішуючи, нагріти до 38-40 градусів. Зняти з вогню, збивати на високій швидкості близько 7 хвилин. На пергаменті намалювати коло діаметром 16 см., і по ньому відсадити безе за допомогою кондитерського мішка. Випікати при 90 С, 1,5- 2 години.
Крем:
Розм'якшене вершкове масло збити з вареним згущеним молоком.
Збірка торта:
Бісквіт розрізати вздовж на 3 частини, дві нижніх частині відкласти, а верхню подрібнити в крихту в блендері або на крупній тертці. Відразу залишити трохи крихти на обсипання боків торта. Іншу більшу частину бісквітної крихти змішати з 2/3 крему, додати подрібнені волоські горіхи і коньяк. Все перемешати. Це буде наша начинка.
Бісквітний корж просочити просоченням і намазати 1 ст л. крему що залишився, викласти половину начинки з бісвітної крихти, розрівняти, знову намазати 1 ст. л. крему, покласти безе, зверху крем, що залишилася, половина начинки, крем, і накрити другим просоченим коржем.
Верх і боки торта обмазати рештою крему. Прибрати в холодильник на 3 години.
Після того, як торт охолоне, зробити глазур: розтопити окремо темний і білий шоколад, додати 30 гр. олії в темний і 10 гр. олії в білий шоколад, розмішати, дістати торт з холодильника і акуратно вилити темний шоколад на торт, рівномірно розподілити, і потім білий шоколад, створюючи розводи на торті за допомогою шпажки. Поставити в холод до застигання.
Цукерки "полуничка"
Зробити ганаш з темного шоколаду:
50 мл. вершків довести до кипіння, насипати каву та шоколад, розмішати до однорідної маси.
Білий шоколад розтопити, розділити на 2 частини, додати по 1-2 краплі зеленого і червоного харчового барвника. В силіконову форму налити трохи червоного і зеленого шоколаду, розподілити по формі рівномірно, дати застигнути, потім налити до половини формочки шоколадний ганаш і покласти в кожну "полуничку" мигдаль та родзинки (по 1-2 шт), залити майже до верху ганашем, охолодити. Як застигне розподілити розтоплений темний шоколад і охолодити.
Торт прикрасити цукерками, гілочками смородини і шоколадним декором.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: