стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шоколадний торт з безе



Шоколадний торт з безе

Шоколадний торт з безе
автор рецепта Автор: Леся



Вам знадобиться:

  • Для бісквіта:
  • 3 яйця
  • 200 гр. цукру
  • 130 гр. сметани (або кефіру)
  • 140 гр. борошна
  • 20 гр. какао
  • 0,5 ч.л. соди, гашеної лимонним соком (або оцтом)
  • Для безе:
  • 50 гр. білків
  • 100 гр. цукрової пудри
  • Крем:
  • 180 гр. вершкового масла
  • 1 банка. вареного згущеного молока
  • 70 гр. подрібнених волоських горіхів (обсмажених)
  • 1 ст. л. коньяку
  • Шоколадна глазур для покриття:
  • 80 гр. темного шоколаду 56% какао
  • 40 гр. білого шоколаду
  • 40 гр. олії (рафінованого)
  • Для просочення бісквіта:
  • 30 гр. згущенки
  • 10 гр. коньяку
  • 100 мл. води
  • 20 гр. цукру
  • Для цукерок "полуничка"
  • ганаш:
  • 100 гр. темного шоколаду 56% какао
  • 1 ч.л. розчинної кави
  • 50 мл. вершків 35%
  • 50 гр. темного шоколаду
  • родзинки, мигдаль
  • 50 гр. білого шоколаду
  • харчові барвники зелений і червоний
  • -------------------------------------------------------
  • ягоди смородини для прикраси
  • шоколадний декор з білого шоколаду
  • роз'ємна форма діаметром 19 см

Спосіб приготування:
Бісквіт:

Яйця збити з цукром на високій швидкості міксера близько 2-3 хвилин. Додати сметану (або кефір) і соду, погашену лимонним соком. ще раз збити 10-15 секунд. Потім частинами додати просіяне борошно з какао, акуратно перемішуючи силіконовим шпателем до однорідної маси.

Духовку розігріти до 180С, форму застелити пергаментом, викласти бісквітну масу, розрівняти. Випікати 40-60 хв. Готовність перевірити шпажкою, остудити.

Безе:

Насипати цукрову пудру в яйчні білки, поставити на водяну баню і безперервно помішуючи, нагріти до 38-40 градусів. Зняти з вогню, збивати на високій швидкості близько 7 хвилин. На пергаменті намалювати коло діаметром 16 см., і по ньому відсадити безе за допомогою кондитерського мішка. Випікати при 90 С, 1,5- 2 години.

Крем:

Розм'якшене вершкове масло збити з вареним згущеним молоком.

Збірка торта:

Бісквіт розрізати вздовж на 3 частини, дві нижніх частині відкласти, а верхню подрібнити в крихту в блендері або на крупній тертці. Відразу залишити трохи крихти на обсипання боків торта. Іншу більшу частину бісквітної крихти змішати з 2/3 крему, додати подрібнені волоські горіхи і коньяк. Все перемешати. Це буде наша начинка.

Бісквітний корж просочити просоченням і намазати 1 ст л. крему що залишився, викласти половину начинки з бісвітної крихти, розрівняти, знову намазати 1 ст. л. крему, покласти безе, зверху крем, що залишилася, половина начинки, крем, і накрити другим просоченим коржем.

Верх і боки торта обмазати рештою крему. Прибрати в холодильник на 3 години.

Після того, як торт охолоне, зробити глазур: розтопити окремо темний і білий шоколад, додати 30 гр. олії в темний і 10 гр. олії в білий шоколад, розмішати, дістати торт з холодильника і акуратно вилити темний шоколад на торт, рівномірно розподілити, і потім білий шоколад, створюючи розводи на торті за допомогою шпажки. Поставити в холод до застигання.

Цукерки "полуничка"

Зробити ганаш з темного шоколаду:

50 мл. вершків довести до кипіння, насипати каву та шоколад, розмішати до однорідної маси.

Білий шоколад розтопити, розділити на 2 частини, додати по 1-2 краплі зеленого і червоного харчового барвника. В силіконову форму налити трохи червоного і зеленого шоколаду, розподілити по формі рівномірно, дати застигнути, потім налити до половини формочки шоколадний ганаш і покласти в кожну "полуничку" мигдаль та родзинки (по 1-2 шт), залити майже до верху ганашем, охолодити. Як застигне розподілити розтоплений темний шоколад і охолодити.

Торт прикрасити цукерками, гілочками смородини і шоколадним декором.
Смачного!