Любителям готувати рис на гарнір до різних страв сподобається цей простий рецепт: рис виходить золотистий, дуже смачний.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Очищену моркву дрібно натираємо. Розігріваємо на сковороді (середній вогонь) олію, додаємо вершкове масло. Коли воно розплавилося - закладаємо моркву і, періодично помішуючи, пасеруємо 5-6 хвилин.
2. Додаємо рис, 5-6 хвилин так само помішуємо, поки крупа не стане прозорою.
3. Вливаємо 1,5 склянки води, даємо закипіти, накриваємо сковорідку, ставимо вогонь, при якому кипіння ледь помітне. Залишаємо рис на 12-15 хвилин. Пару раз відкриваємо, перемішуємо, дивимося, чи не треба додати води. Солимо, перчимо.
4. Коли рис вже майже готовий - вимикаємо вогонь, накриваємо сковороду складеним рушником і даємо рису (за допомогою залишкового тепла) дійти до повної готовності ще 8-10 хвилин.
Якщо не любите масло - можна приготувати тільки на олії. І навпаки.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: