стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Рис для гарніру на сковороді



Рис для гарніру на сковороді

Рис для гарніру на сковороді
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Домашня



Любителям готувати рис на гарнір до різних страв сподобається цей простий рецепт: рис виходить золотистий, дуже смачний.

Вам знадобиться:

  • 1 склянка рису
  • 1 морква
  • 1,5-2 склянки води
  • сіль, щіпка перцю
  • 1 ст. ложка олії
  • 1,5 ст. ложки вершкового масла
  • трохи рубаної зелені

Спосіб приготування:

1. Очищену моркву дрібно натираємо. Розігріваємо на сковороді (середній вогонь) олію, додаємо вершкове масло. Коли воно розплавилося - закладаємо моркву і, періодично помішуючи, пасеруємо 5-6 хвилин.

2. Додаємо рис, 5-6 хвилин так само помішуємо, поки крупа не стане прозорою.

3. Вливаємо 1,5 склянки води, даємо закипіти, накриваємо сковорідку, ставимо вогонь, при якому кипіння ледь помітне. Залишаємо рис на 12-15 хвилин. Пару раз відкриваємо, перемішуємо, дивимося, чи не треба додати води. Солимо, перчимо.

4. Коли рис вже майже готовий - вимикаємо вогонь, накриваємо сковороду складеним рушником і даємо рису (за допомогою залишкового тепла) дійти до повної готовності ще 8-10 хвилин.

Якщо не любите масло - можна приготувати тільки на олії. І навпаки.
Смачного!