стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Карамельний пломбір



Карамельний пломбір

Карамельний пломбір
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться:

  • 5 жовтків
  • 125 грам цукру
  • 300 грам вершків жирністю 35%
  • 200 грам молока
  • 150 грам шоколаду 70%
  • 50 грам арахісу
  • 0,5 чайної ложки солі

Спосіб приготування морозива:
Жовтки збиваєте віночком. У сотейнику розводите цукор в 3 столових ложках води. Готуєте на середньому вогні, не перемішуєте, поки цукор повністю не карамелізуется.

Знімаєте з вогню і обережно додаєте вершки. Доливаєте молоко і готуєте 1 хвилину, помішуючи. Додаємо в карамельну масу збиті жовтки, ставите на середній вогонь, і готуєте, помішує протягом 5 хвилин.

Даєте охолонути до кімнатної температури, потім переливає у пластиковий контейнер. Накриваєте і ставите в морозилку на 1 годину.

Арахіс крупно нарізати. Шоколад ламаєте на невеликі шматочки і розтоплює на водяній бані.

Обробну дошку застелюєте листом пергаменту. Виливаєте шоколад, рівняєте поверхню, присипаєте арахісом злегка придавлює його в шоколад. Посипаєте сіллю і ставите в холодильник до повного застигання.

Нарізуєте застиглий шоколад на довгі трикутники.

Збиваєте застигле морозиво міксером і ставите в морозилку, приблизно на 1 годину. Знову збиваєте міксером, накриваєте і ставите в морозильник до подачі на стіл. Карамельний пломбір готовий.
Смачного!