Вам знадобиться для компоту з персиків:
Спосіб приготування компоту з персиків:
Наливаємо в каструлю воду для заливки, в нагріту воду - засипаємо цукор, помішуючи іноді, даємо час розчинитися.
Промиваємо під струменем води персики і обсушуємо їх. Точно по борозенці розділяємо персики навпіл, виймаємо кісточки і ділимо половинки - на четвертинки.
Невеликим гострим ножем тонким шаром знімаємо шкірку.
Соком вичавленим з лимона збризкуємо добре персики, після чого заповнюємо ними сухі стерилізовані банки до плічок.
Цукор в сиропі вже не видно, ми доводимо сироп до кипіння, проціджуємо, даємо трохи охолонути - до 85-90 С - й заливаємо в банки з персиками. Сироп не повинен діставати до краю горлечка банки на 15-18 мм.
Накриті кришками банки ставимо на стерилізацію в каструлю з киплячою водою. Стерилізація триває 15 хвилин для банок в 0,5 л та 25 хвилин - для літрових. 2-3 літрові стерилізуємо відповідно трохи довше.
Закупоривши банки, слід перевернути їх, перевірити герметичність закупорювання.
І постаратися швидше охолодити. Один із способів - поставити закупорені банки знову у киплячу воду, долити холодної води, так, щоб на банки вона не потрапила - можуть лопнути. Потім витягнути банки, злити воду, покласти їх в теплу, а далі - у холодну воду. Компот з персиків готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: