стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Компот з персиків



Компот з персиків

Компот з персиків
автор рецепта Автор: Катя
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться для компоту з персиків:

  • 1 кг персиків
  • половинка лимона
  • 600-650 г цукру на 1 л заливки

Спосіб приготування компоту з персиків:
Наливаємо в каструлю воду для заливки, в нагріту воду - засипаємо цукор, помішуючи іноді, даємо час розчинитися.

Промиваємо під струменем води персики і обсушуємо їх. Точно по борозенці розділяємо персики навпіл, виймаємо кісточки і ділимо половинки - на четвертинки.

Невеликим гострим ножем тонким шаром знімаємо шкірку.

Соком вичавленим з лимона збризкуємо добре персики, після чого заповнюємо ними сухі стерилізовані банки до плічок.

Цукор в сиропі вже не видно, ми доводимо сироп до кипіння, проціджуємо, даємо трохи охолонути - до 85-90 С - й заливаємо в банки з персиками. Сироп не повинен діставати до краю горлечка банки на 15-18 мм.

Накриті кришками банки ставимо на стерилізацію в каструлю з киплячою водою. Стерилізація триває 15 хвилин для банок в 0,5 л та 25 хвилин - для літрових. 2-3 літрові стерилізуємо відповідно трохи довше.

Закупоривши банки, слід перевернути їх, перевірити герметичність закупорювання.

І постаратися швидше охолодити. Один із способів - поставити закупорені банки знову у киплячу воду, долити холодної води, так, щоб на банки вона не потрапила - можуть лопнути. Потім витягнути банки, злити воду, покласти їх в теплу, а далі - у холодну воду. Компот з персиків готовий.
Смачного!