Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Курку добре промити, обрізати зайвий жир. Скласти в каструлю, залити водою. Додати цибулину, розрізану навпіл, морквину, сіль. Довести до кипіння. Зняти піну, накрити кришкою і варити приблизно 1.5 години. Готову курку вийняти, бульйон процідити і повернути знову в каструлю. Спробувати на смак, бульйон повинен бути злегка пересоленим, так як желатин при застиганні забирає частину солі.
Розібрати м'ясо, відділивши від кісток, і дрібно нарізати. Дрібно нарізану на волокна м'якоть укласти в тарілку або форму.
Желатин залити невеликою кількістю води і дати набрякнути. Потім додати в бульйон, нагріти, помішуючи, щоб желатин розчинився, довести до кипіння, але не кип'ятити.
Дрібно нарізати часник і петрушку, порізати кружальцями варену моркву. Посипати куряче м'ясо петрушкою і часником, викласти моркву і залити гарячим бульйоном. Поставити в холод, щоб холодець застиг. Курячий холодець готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: