Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Промиту рибу або зачистки кладемо в каструлю, заливаємо 1 л холодної води, даємо закипіти. Закладаємо очищені і нарізані моркву, петрушку і цибулю, закриваємо кришкою і залишаємо кипіти на слабкому вогні 30-40 хвилин. Не забуваймо, що при сильному кипінні бульйон стає неприємно-каламутним, а якщо перетримаєте на вогні - смак буде гірше.
Кріп, перець і лавровий лист закладаємо за кілька хвилин до закінчення варіння бульйону.
Виймаємо шумівкою рибу, даємо бульйону настоятися 15-20 хвилин, після чого ретельно проціджуємо.
Подавати його можна в чашках, як м'ясний або курячий.
Можна покласти в бульйон шматки відвареної риби, галушки, відварений рис і т.д. Добре подати прозорий бульйон, а до нього - пиріжки, наприклад, з рибою. І не забуваємо посипати рубаним свіжим кропом. Рибний бульйон готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: