стрілка навігації    стрілка навігації  Рибний бульйон



Рибний бульйон

Рибний бульйон
автор рецепта Автор: Юля



Вам знадобиться:

  • 400-500 г риби або рибних зачисток (голова, плавники, шкіра, хребетна кістка)
  • 1 цибуля-порей або ріпчаста
  • 1 морква
  • шматок кореня петрушки
  • стебло кропу
  • 3-4 горошини чорного перцю, половинка лаврового листа

Спосіб приготування:
Промиту рибу або зачистки кладемо в каструлю, заливаємо 1 л холодної води, даємо закипіти. Закладаємо очищені і нарізані моркву, петрушку і цибулю, закриваємо кришкою і залишаємо кипіти на слабкому вогні 30-40 хвилин. Не забуваймо, що при сильному кипінні бульйон стає неприємно-каламутним, а якщо перетримаєте на вогні - смак буде гірше.

Кріп, перець і лавровий лист закладаємо за кілька хвилин до закінчення варіння бульйону.

Виймаємо шумівкою рибу, даємо бульйону настоятися 15-20 хвилин, після чого ретельно проціджуємо.

Подавати його можна в чашках, як м'ясний або курячий.

Можна покласти в бульйон шматки відвареної риби, галушки, відварений рис і т.д. Добре подати прозорий бульйон, а до нього - пиріжки, наприклад, з рибою. І не забуваємо посипати рубаним свіжим кропом. Рибний бульйон готовий.
Смачного!