Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Налити в каструлю 1,5 - 2 л води, закласти м'ясо, коріння і цибулю, варити при дуже повільному кипінні під кришкою до готовності.
Щоб бульйон був міцніше, можна зварити в ньому ще яловичину, свинину, курку або інші м'ясні продукти, з яких потім буде готуватися другу страву. Однак м'ясо, яке призначене для других страв, треба закласти в каструлю тільки тоді, коли вода вже буде кипіти.
Добре процідити. Щоб домогтися прозорості, треба зробити відтяжку бульйону (збиті яєчні білки, які розводяться водою і при постійному помішуванні вливаються в бульйон, нагріваються разом з ним, вбираючи непотрібні домішки. Потім бульйон проціджують.). Після чого процідити ще раз. Прозорий м'ясний бульйон-основа готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: