стрілка навігації    стрілка навігації  Прозорий м'ясний бульйон-основа



Прозорий м'ясний бульйон-основа

Прозорий м
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться:

  • 400-500 г харчових кісток (цукрових, а не хребетних)
  • 300-400 г яловичини
  • половинка моркви, по шматочку кореня селери і петрушки
  • трохи цибулі

Спосіб приготування:
Налити в каструлю 1,5 - 2 л води, закласти м'ясо, коріння і цибулю, варити при дуже повільному кипінні під кришкою до готовності.

Щоб бульйон був міцніше, можна зварити в ньому ще яловичину, свинину, курку або інші м'ясні продукти, з яких потім буде готуватися другу страву. Однак м'ясо, яке призначене для других страв, треба закласти в каструлю тільки тоді, коли вода вже буде кипіти.

Добре процідити. Щоб домогтися прозорості, треба зробити відтяжку бульйону (збиті яєчні білки, які розводяться водою і при постійному помішуванні вливаються в бульйон, нагріваються разом з ним, вбираючи непотрібні домішки. Потім бульйон проціджують.). Після чого процідити ще раз. Прозорий м'ясний бульйон-основа готовий.
Смачного!