стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Капуста в вершковому соусі



Капуста в вершковому соусі

Капуста в вершковому соусі
автор рецепта Автор: Катя



Вам знадобиться:

  • 400-500 г цвітної капусти
  • 400-500 г брокколі
  • 2-3 моркви
  • 1-2 цибулини
  • 400-500 мл вершків
  • 1-1,5 ст. ложки вершкового масла
  • 2 ст. ложки борошна
  • перець і сіль
  • олія
  • зелень для прикраси

Спосіб приготування:
Обидві капусти розбираємо на дрібні суцвіття, кладемо в підсолений окріп, варимо при тихому кипінні 5 хвилин, зливаємо в друшляк.

Очистивши цибулю і моркву, нарізаємо, як подобається. І включаємо духовку на 180С.

Кілька хвилин - 6-7 - обсмажуємо в розігрітій олії цибулю з морквою, в міру поперчивши.

Інша сковорідка - під соус. Пасеруємо борошно до жовтуватого кольору, розпускаємо вершкове масло, не поспішаючи вливаємо вершки, добре вимішуємо, щоб не було грудочок, солимо.

У форму викладаємо капусту з морквою та цибулею, заливаємо соусом, запікаємо 15-20 хвилин.

При бажанні в соус натираємо сир, який забезпечить золотисту скориночку і збагатить смак. А вершки можемо замінити молоком, збивши його з яйцем і додавши рубану зелень. Капуста в вершковому соусі готова.
Смачного!