стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Баклажани з начинкою з картоплі та грибів



Баклажани з начинкою з картоплі та грибів


Вам знадобиться:

  • 6 середніх баклажанів
  • 4-5 молодих картоплин
  • 400-500 г грибів
  • 200 г сметани жирністю не менше 20%
  • сіль мелений перець - за смаком
  • оливкова або сонняшникова олія для смаження

Спосіб приготування:
Миємо, чистимо і обсушуємо картоплю і гриби. Картоплю нарізаємо невеликими шматочками, гриби - часточками.

На досить сильному вогні обсмажуємо в олії гриби і картоплю до рум'яних кірочок - майже до готовності.

Вимиті і обсушені баклажани розрізаємо навпіл уздовж. Надсікаєм м'якоть і виймаємо, залишаючи стіночки товщиною близько 1 см.

Баклажанну м'якоть рубаємо ножем і смажимо окремо з невеликим додаванням олії до м'якості.

Змішуємо в мисці обсмажену м'якоть баклажанів, картоплю і гриби зі сметаною, заправляємо сіллю і перцем.

Розкладаємо начинку в половинки баклажанів, загортаємо кожну у фольгу. Робимо дерев'яною зубочисткою по парі тонких проколів зверху для виходу пари.

Розміщуємо загорнуті баклажани у форму для випічки або на деко і ставимо в нагріту до 180С духовку на 25-30 хвилин. Після чого даємо, не розгортаючи, постояти на столі 10-15 хвилин. Баклажани з начинкою з картоплі та грибів готові.
Смачного!