стрілка навігації     стрілка навігації  Відварна риба по-польськи



Відварна риба по-польськи

Відварна риба по-польськи
автор рецепта Автор: Ірина
кухня Кухня: Польська



Саме час з'їсти що-небудь легке, але корисне, підкріплююче сили. А тому готуємо сьогодні відварну рибу по-польськи.

Вам знадобиться:

  • 400-450 г філе морського язика
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • корінь і 2-3 гілочки зелені петрушки
  • 1 ст. ложка олії
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:
Філе морського язика промиваємо і кладемо в киплячу воду. Води має бути стільки, щоб злегка прикрила рибу. Сюди ж кладемо очищені і крупно нарізані моркву і цибулю. Якщо корінь петрушки великий - візьмемо тільки четвертинку, очистимо і додамо до риби. Все це вариться під кришкою до готовності риби на дуже повільному вогні - зазвичай 7-9 хвилин. Солимо за смаком.

Яйце варимо круто, охолоджуємо. Дрібно ріжемо або натираємо на тертці. Вимиті гілочки петрушки подрібнюємо. З'єднуємо яйце, зелень, олію і лимонний сік, додаємо 3-5 ст. ложки бульйону, вимішуємо - і соус до риби готовий.

Залишилося вийняти рибу і полити її соусом.

Так само можна приготувати будь-яку рибу з білим м'ясом, яка нам подобається.
Смачного!