стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Італійський соус до пасти



Італійський соус до пасти

Італійський соус до пасти
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Італійська



В італійський основний соус можна, звичайно, додати улюблені спеції і ароматні трави, але він гарний і без всяких добавок.

Вам знадобиться:

  • 750-850 г консервованих помідорів
  • 100 мл овочевого бульйону або води
  • половинка червоної цибулини
  • 2 середніх зубчики часнику
  • 7 ст. ложок оливкової олії
  • сіль, мелений чорний перець

Спосіб приготування:
Поки на середньому вогні гріється олія, шаткуємо цибулю і чистимо часник. Цибулю, помішуючи, 7 хвилин обсмажуємо, вона карамелізуется, що дає соусу деяку солодкість. Додаємо 2 цілі зубчики часнику, 2 добрих щіпки перцю і 3 настільки ж щедрих дрібки солі.

Викладаємо помідори з банки. Якщо вони цілі - спочатку розімніть або наріжемо їх. Тушкуємо не менш 20 хвилин. Додаємо води (або бульйону), якщо бачимо, що соус стає занадто густим.

Додаємо рідину, помішує обережно дерев'яною ложкою близько 2 хвилин, знижуємо вогонь і залишаємо соус ще приблизно на 10 хвилин. Він повинен стати густим. Пробуємо на смак, орієнтуючись на нього, можна додати солі, перцю.

Цей простий соус хороший практично до всіх видів пасти. Варто додати до нього на свій смак базилік.
Смачного!