стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус Карбонара



Соус Карбонара

Соус Карбонара
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Італійська



Соус Карбонара - відомий соус до пасти. Готується швидко, а панчетту можна замінити підкопченим вітчизняним беконом.

Вам знадобиться:

  • 120-150 г панчетти або копченого бекону
  • 2 яйця
  • 2 яєчних жовтки
  • 75-80 г дрібно натертого сиру пармезан
  • мелений мускатний горіх і чорний перець - за смаком

Спосіб приготування:
Нарізаний на тонкі смужки бекон обсмажуємо до хрусткого стану.

Збиваємо суміш з двох сирих яєць і ще 2 жовтків, натертого сиру пармезан, мускатного горіха і чорного перцю.

Коли паста (макарони) будуть готові і вода злита - тут же заливаємо яєчно-сирну суміш, від жару макаронів вона дійде до потрібного ступеня готовності.

Додаємо бекон, перемішуємо і даємо постояти під кришкою кілька хвилин. Подаємо відразу.
Смачного!