стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Вишневий торт - рецепт



Вишневий торт - рецепт

Вишневий торт - рецепт
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Німецька



Вам знадобиться:

  • шоколадний бісквіт:
  • 2 яйця
  • 2 ч. л. меду рідкого
  • 60 г коричневого цукру
  • 60 г пшеничного борошна
  • 10 г какао-порошку несолодкого
  • 5 г розпушувача
  • 60 г вершків 33% жирності
  • 70 г вершкового масла
  • 40 г темного шоколаду 60% -70%
  • дрібка солі
  • просочення:
  • вишневий джем
  • мус:
  • 6 листів желатину
  • 250 г молока
  • 1 стручок ванілі
  • 150 г цукру
  • 3 жовтки від великих яєць
  • 1 ст. л. крохмалю кукурудзяного
  • 30 г вершкового масла
  • 200 г вершків 33-35% жирності
  • 100 г вишні без кісточок(заморожена)
  • Глазур з гірким шоколадом:
  • 150 г гіркого шоколаду
  • 40 г оливкової олії
  • для прикраси:
  • шоколад і коктейльна вишня

Спосіб приготування:
Шоколад і вершкове масло розтопіть в сотейнику з товстим дном.

Обов'язково просійте борошно. В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти (борошно + какао + розпушувач + сіль). В іншому чистому посуді змішайте разом яйця і цукор. Збивайте на середній швидкості міксера 10 хвилин, поки маса не стане майже білою і не збільшиться в розмірі в кілька разів. У процесі додайте мед.

Додайте в яєчну суміш шоколадну разом з вершками. Наприкінці вмішайте сухі інгредієнти дуже акуратно, делікатно і тільки пластиковою лопаткою (на цьому етапі користуватися міксером категорично заборонено).

Викладіть бісквіт у форму діаметром 16-18 см. Випікайте в розігрітій до 160С духовці близько 30 хвилин.

Готовому бісквіту дайте охолонути.

Мус. Листовий желатин замочіть в холодній воді і дайте йому набрякнути (дотримуйтесь інструкції на упаковці, зазвичай зазначено 10 хвилин).

Молоко нагрійте зі стручком ванілі, накрийте кришкою, дайте настоятися 15-20 хвилин. Це необхідно, щоб перебити яєчний запах. Якщо у вас немає стручка ванілі, можна додати ванільну есенцію.

Жовтки розітріть з цукром і 1 ст. л. крохмалю. Влийте тоненькою цівкою тепле ванільне молоко, поверніть все на вогонь і заваріть крем. Цей процес може зайняти 8-10 хвилин. Найголовніше, щоб жовтки не зварились, потрібно використовувати сотейник з товстим дном або робити на водяній бані, і обов'язково весь час працювати вінчиком. Як тільки відчуєте опір вінчика - крем готовий. Остудіть його до 80С і додайте набряклий желатин. Потім розм'якшене вершкове масло. Крем поставте на холодну водяну баню і охолодіть до кімнатної температури.

Потім пробийте блендером і дуже акуратно додайте збиті вершки. Перемішайте пластикової лопаткою.

Складання:

Бісквіт розріжте на два коржі. Круглу форму застеліть харчовою плівкою, покладіть бісквіт і просочіть його вишневим джемом. Покладіть трохи вишні.

Зверху викладіть мус, утопіть ще кілька ягід, розрівняйте.

Накрийте другим коржем і приберіть в холодильник на ніч.

Глазур. Розтопіть шоколад, змішайте з маслом і пробийте блендером.

З ранку зніміть рамку і плівку з торта.

Покрийте торт глазур'ю, дайте їй застигнути.

Прикраса.

Гострим ножем зніміть стружку з шоколаду. Викладіть шоколадні завитки і коктейльну вишню поверх торта. Вишневий торт готовий.
Смачного!