Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Шоколад і вершкове масло розтопіть в сотейнику з товстим дном.
Обов'язково просійте борошно. В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти (борошно + какао + розпушувач + сіль). В іншому чистому посуді змішайте разом яйця і цукор. Збивайте на середній швидкості міксера 10 хвилин, поки маса не стане майже білою і не збільшиться в розмірі в кілька разів. У процесі додайте мед.
Додайте в яєчну суміш шоколадну разом з вершками. Наприкінці вмішайте сухі інгредієнти дуже акуратно, делікатно і тільки пластиковою лопаткою (на цьому етапі користуватися міксером категорично заборонено).
Викладіть бісквіт у форму діаметром 16-18 см. Випікайте в розігрітій до 160С духовці близько 30 хвилин.
Готовому бісквіту дайте охолонути.
Мус. Листовий желатин замочіть в холодній воді і дайте йому набрякнути (дотримуйтесь інструкції на упаковці, зазвичай зазначено 10 хвилин).
Молоко нагрійте зі стручком ванілі, накрийте кришкою, дайте настоятися 15-20 хвилин. Це необхідно, щоб перебити яєчний запах. Якщо у вас немає стручка ванілі, можна додати ванільну есенцію.
Жовтки розітріть з цукром і 1 ст. л. крохмалю. Влийте тоненькою цівкою тепле ванільне молоко, поверніть все на вогонь і заваріть крем. Цей процес може зайняти 8-10 хвилин. Найголовніше, щоб жовтки не зварились, потрібно використовувати сотейник з товстим дном або робити на водяній бані, і обов'язково весь час працювати вінчиком. Як тільки відчуєте опір вінчика - крем готовий. Остудіть його до 80С і додайте набряклий желатин. Потім розм'якшене вершкове масло. Крем поставте на холодну водяну баню і охолодіть до кімнатної температури.
Потім пробийте блендером і дуже акуратно додайте збиті вершки. Перемішайте пластикової лопаткою.
Складання:
Бісквіт розріжте на два коржі. Круглу форму застеліть харчовою плівкою, покладіть бісквіт і просочіть його вишневим джемом. Покладіть трохи вишні.
Зверху викладіть мус, утопіть ще кілька ягід, розрівняйте.
Накрийте другим коржем і приберіть в холодильник на ніч.
Глазур. Розтопіть шоколад, змішайте з маслом і пробийте блендером.
З ранку зніміть рамку і плівку з торта.
Покрийте торт глазур'ю, дайте їй застигнути.
Прикраса.
Гострим ножем зніміть стружку з шоколаду. Викладіть шоколадні завитки і коктейльну вишню поверх торта. Вишневий торт готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: