стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шоколадно-банановий торт



Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт
автор рецепта Автор: Ліля
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться:

  • Банан-3шт.;
  • гіркий шоколад-200 г.;
  • вершкове масло-130 г.;
  • мед-150 г.;
  • цукор-130 г.;
  • яйце -6 шт.;
  • борошно-160 г.;
  • розпушувач-1 ч.л.;
  • сметана-3 ст.л.;
  • какао-2 ст.л

Спосіб приготування:
Шоколад зі 100г масла розтопити і перемішати до однорідної маси. Я розтоплюю в мікрохвильовці.

Банан подрібнити. Я подрібнила блендером, можна і просто вилочкою.

Шоколад додати до бананового пюре. Перемішати.

Мед трохи розтопити і додати до шоколадного пюре. Все добре перемішати.

Яйця розділити на білки і жовтки.

До тіста додати жовтки, все добре перемішати.

Всипати просіяне борошно і розпушувач. Ретельно перемішати до однорідності.

Окремо збити білки з 100 г. цукру до стійкої піни.

У тісто ложкою акуратно вмішати білки до однорідної маси.

Чашу мультиварки змастити маслом і вилити в неї тісто.

Закриваємо кришку і ставимо на режим "Випічка" на 50 хвилин.

Готуємо помадку. У каструлі змішати сметану, какао, 30 г цукру і 30 г. масла.

Розтопити всі інгредієнти до розчинення цукру, масу не кип'ятити.

Готовий торт дістати з чаші, змастити помадкою і прикрасити за бажанням. Дати трохи охолонути.

Ніжний шоколадно-банановий торт готовий.
Смачного!