стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Грибний салат з крабовими паличками і солодким перцем



Грибний салат з крабовими паличками і солодким перцем

Грибний салат з крабовими паличками і солодким перцем
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Домашня



Вам здається, що це поєднання непоєднуваного? Спробуйте цей салат приготувати - і відчуєте насичено-свіжий смак з ноткою пікантності, який напевно вам сподобається.

Вам знадобиться:

  • 120-130 г свіжих печериць (або лисичок)
  • 100-120 г крабових паличок (5-6 шт.)
  • 1 солодкий перець (не найбільший)
  • 1 середня цибулина
  • 120-150 г листя зеленого салату або пекінської капусти
  • 1 ст. ложка олії
  • заправка:
  • цукор - 1/2 ч. ложки
  • сіль - 1/3-1/2 ч. ложки
  • мелений перець - 1/4 ч. ложки (або за смаком)
  • 2-3 ст. ложки олії
  • 1 десертна або ст. ложка винного оцту

Спосіб приготування:

1. Відразу змішаємо інгредієнти заправки, щоб встиг розчинитися цукор. Печериці протираємо вологою серветкою, нарізаємо так: дрібні - навпіл уздовж, побільше - на четвертинки, великі - на 6-8 часточок. Солодкий перець, очистивши, нарізаємо смужками, які на шматочки рубаємо навскоси. Крабові палички - поперек. І шаткуємо цибулю четвертинками кілець.

2. Простору сковороду, змащену олією, розігріваємо на середньому вогні. Ми будемо не стільки смажити, скільки підпікати гриби і овочі. Спочатку 3-4 хвилини помішувати цибулю, потім пару-трійку хвилин - разом з грибами.

3. І нарешті кладемо солодкий перець, ще 3-4 хвилини тримаємо на сковороді, не до м'якості - перець повинен злегка похрустувати на зубах, трохи підсолюємо - і висипаємо все для охолодження.

4. Нарізаємо смужками поперек 2-3 листа зеленого салату або пекінської капусти, змішуємо з грибами, цибулею, перцем, паличками. Викладаємо на великий зелений лист (необов'язково) і поливаємо заправкою.
Смачного!