стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Салат з курячої печінки з черешнею



Салат з курячої печінки з черешнею

Салат з курячої печінки з черешнею
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться для салату з курячої печінки:

  • Печінка куряча - 300 г
  • Черешня (очищена від кісточок) - 1 скл.
  • Масло (для смаження печінки)
  • Бальзамік (червоний оцет для заправки салату)
  • Бальзамік (крем для подачі)
  • Перець чорний (мелений за смаком)
  • Сіль (морська за смаком)
  • Коньяк (для фламбировання печінки)
  • Салат (листовий) - 1 Пуч.
  • Олія оливкова (для смаження печінки + для заправки салату)
  • Базилік (кілька гілочок)

Спосіб приготування салату з курячої печінки:
Черешню помити, обсушити. Розрізати на дві частини, видалити кісточку. Заправити оливковою олією, червоним бальзаміком, нарізати листочки базиліку. Злегка посолити, поперчити. Залишити маринуватися.

Курячу печінку помити, обсушити. Зачистити від плівок, видалити місце, де знаходився жовчний мішок.

У сковороді нагріти оливкову олію з маслом ( 50х50 ). Коли сковорода буде добре розігріта, викласти курячу печінку і трохи обсмажити її з обох боків до золотистої скоринки (близько 3 хвилин). Усередині печінка повинна залишитися трохи рожевою, якщо перетримати, вона стане гірчити.

Як тільки печінка зарум'яниться, влийте 2-3 ст. л . коньяку і підпаліть його. Це додасть печінки смак і м'якість.

Як тільки алкоголь випарується, перекладіть печінку в піалу і дайте їй "відпочити".

Салатні листя (у мене фрізет) помити, обсушити, викласти на блюдо. Потім викласти замариновану черешню і курячу печінку. Перед подачею полити салат бальзамічним кремом. Салат з курячої печінки з черешнею готовий.
Смачного!