стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Кекси з моркви



Кекси з моркви

Кекси з моркви
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться:

  • 2 склянки тертої моркви
  • 1 склянка борошна
  • 1/3 склянки цільнозернового борошна (або звичайного)
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 3/4 склянки цукру
  • 2 великих яйця
  • 3/4 склянки олії без запаху
  • 1 ч.л. ванільного екстракту або цукру
  • 1-2 ст.л. лляного насіння (за бажанням)
  • 1/2 склянки горіхів (за бажанням)

Спосіб приготування:
Натерти моркву на великій тертці. Включити духовку на 180 С.

У великій мисці змішати борошно, розпушувач, сіль, корицю, цукор. Можна додати 1-2 ст.л. лляного насіння, якщо є.

В іншій мисочці збити вилкою яйця, додати олію, ваніль, все добре перемішати.

Додати в борошняну суміш яйця з олією, морква. Все перемішати. Якщо хочете, можна додати горіхи.

Викласти ложкою у форму для кексів. Змастити серединку олією або викласти паперовими вставками для кексів (тоді змащувати не потрібно). Заповнити комірки тістом на 2/3 за допомогою ложки (допомагайте маленькою ложечкою).

Випікати в розігрітій до 180 С духовці приблизно 20 хвилин (перевірити на готовність зубочисткою, вона повинна виходити сухою з центру). Остудити трохи і вийняти кекси з форми. Кекси з моркви готові.
Смачного!