стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шоколадні біскотті



Шоколадні біскотті

Шоколадні біскотті
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться:

  • 40 г вершкового масла, розм'якшеного
  • 2/3 склянки цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. ванільного екстракту або ванільного цукру
  • 1 2/3 склянки борошна
  • 1/3 склянки какао-порошку
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1/2 склянки рубаного гіркого шоколаду
  • 1/4 склянки рубаних волоських горіхів
  • 1 яєчний жовток, збити
  • 1 ст.л. води

Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 190 С. Змастіть маслом деко або викладіть пергаментом.

У великій мисці збийте разом вершкове масло і цукор до отримання однорідної пишної маси. Вбийте яйця по одному, потім умішайте ваніль. Змішайте борошно, какао-порошок і пекарський порошок; додайте в збиту суміш, збиваючи до однорідного стану. Тісто буде крутим, мішайте останню добавку руками. Вмішайте шматочки шоколаду та волоські горіхи.

Розділіть тісто на дві рівні частини. Скачайте в джгути розміром 30 х 7 х 3 см. Помістіть на деко на відстані 12 см один від одного. Змастіть сумішшю води і яєчного жовтка.

Випікайте 20 - 25 хвилин в розігрітій духовці, або поки джгут не затвердіють. Дайте охолонути на деку протягом 30 хвилин.

За допомогою зубчатого ножа, наріжте буханки по діагоналі на скибочки шириною 3 см. Поверніть скибочки на деко, викладаючи їх на боки. Випікайте 10 - 15 хвилин на кожній стороні, або поки не стануть сухими. Повністю остудіть і зберігати в герметичному контейнері. Шоколадні біскотті готові.
Смачного!