Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Дрібну рибу потрошимо, видаляємо зябра, промиваємо. Кладемо в каструлю, заливаємо 2 л холодної води. Після закипання знімаємо піну, солимо за смаком і варимо під кришкою на малому вогні близько півгодини. Проціджуємо бульйон.
Перлову крупу ретельно промиваємо, закладаємо в киплячу воду і варимо під кришкою 18-20 хвилин. Якщо крупа лежить у нас досить давно - збільшуємо час варіння до 35-40 хвилин. Наприкінці варіння солимо.
Білий хліб замочуємо в молоці хвилин на 10. Потім пропускаємо його разом з шматочками судака і очищеною цибулею через м'ясорубку. Додаємо рубану зелень, приправляємо сіллю і перцем, вимішуємо і відбиваємо, кидаючи з піднятої руки в миску раз 25-30 - фарш стане більш пишним і краще буде ліпитись. Відправляємо його поки в холодильник.
Очищені, промиті і обсушені моркву, коріння петрушки і селери нарізаємо тонкими пластинками або тонкими брусочками. Цибулю - соломкою.
Чистимо і нарізаємо брусочками або скибочками картоплю. Солоні огірки нарізаємо, як подобається.
Цибулю на невеликому вогні обсмажуємо в олії до прозорості. Додаємо моркву, коріння і на тому ж малому вогні готуємо, помішуючи, майже до готовності. Заправку, або супову базу, необхідну для заправних супів, ми підготували.
У рибний бульйон, який вже закипів, кладемо перловку і картоплю, даємо знову закипіти і викладаємо коріння з сковороди. Варимо під кришкою на повільному вогні 12-15 хвилин.
А поки дістаємо фарш, формуючи маленькі фрикадельки.
Як тільки картопля готова - закладаємо солоні огірки, після закипання опускаємо в розсольник фрикадельки. Закипіло - даємо фрикаделькам поваритися не більш 1,5-2 хвилин, кидаємо лавровий лист, додаємо, якщо треба, солі і перцю, вимикаємо вогонь і даємо розсольнику настоятися під кришкою і рушником 10-15 хвилин.
Якщо розсольник вийшов, на наш смак, недостатньо кислим - додамо трохи розсолу і ще раз закип'ятити. Розсольник рибний з фрикадельками готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: