стрілка навігації    стрілка навігації  Розсольник рибний з фрикадельками



Розсольник рибний з фрикадельками

Розсольник рибний з фрикадельками
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться:

  • 500 г дрібної риби для бульйону (карасів і т.п.)
  • півсклянки перлової крупи
  • 3-4 картоплини
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 невеликий корінь петрушки (або пастернак)
  • 50 г кореня селери
  • 2 солоні огірки
  • 1 лавровий лист
  • сіль і перець - за смаком
  • олія для смаження
  • для фрикадельок:
  • 200-300 г філе судака
  • 50 г білого хліба
  • 1 цибулина
  • півсклянки молока
  • зелень кропу і петрушки
  • сіль і перець - за смаком

Спосіб приготування:
Дрібну рибу потрошимо, видаляємо зябра, промиваємо. Кладемо в каструлю, заливаємо 2 л холодної води. Після закипання знімаємо піну, солимо за смаком і варимо під кришкою на малому вогні близько півгодини. Проціджуємо бульйон.

Перлову крупу ретельно промиваємо, закладаємо в киплячу воду і варимо під кришкою 18-20 хвилин. Якщо крупа лежить у нас досить давно - збільшуємо час варіння до 35-40 хвилин. Наприкінці варіння солимо.

Білий хліб замочуємо в молоці хвилин на 10. Потім пропускаємо його разом з шматочками судака і очищеною цибулею через м'ясорубку. Додаємо рубану зелень, приправляємо сіллю і перцем, вимішуємо і відбиваємо, кидаючи з піднятої руки в миску раз 25-30 - фарш стане більш пишним і краще буде ліпитись. Відправляємо його поки в холодильник.

Очищені, промиті і обсушені моркву, коріння петрушки і селери нарізаємо тонкими пластинками або тонкими брусочками. Цибулю - соломкою.

Чистимо і нарізаємо брусочками або скибочками картоплю. Солоні огірки нарізаємо, як подобається.

Цибулю на невеликому вогні обсмажуємо в олії до прозорості. Додаємо моркву, коріння і на тому ж малому вогні готуємо, помішуючи, майже до готовності. Заправку, або супову базу, необхідну для заправних супів, ми підготували.

У рибний бульйон, який вже закипів, кладемо перловку і картоплю, даємо знову закипіти і викладаємо коріння з сковороди. Варимо під кришкою на повільному вогні 12-15 хвилин.

А поки дістаємо фарш, формуючи маленькі фрикадельки.

Як тільки картопля готова - закладаємо солоні огірки, після закипання опускаємо в розсольник фрикадельки. Закипіло - даємо фрикаделькам поваритися не більш 1,5-2 хвилин, кидаємо лавровий лист, додаємо, якщо треба, солі і перцю, вимикаємо вогонь і даємо розсольнику настоятися під кришкою і рушником 10-15 хвилин.

Якщо розсольник вийшов, на наш смак, недостатньо кислим - додамо трохи розсолу і ще раз закип'ятити. Розсольник рибний з фрикадельками готовий.
Смачного!