стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Пюре з баклажанів



Пюре з баклажанів


Вам знадобиться:

  • 3 середніх баклажана
  • 100 г топленого вершкового масла
  • 1 головка часнику
  • 1-2 цибулини
  • 1-2 перчика чилі
  • 15 г натертого імбиру
  • сіль

Спосіб приготування:
Кладемо баклажани в киплячу воду, вони зваряться під кришкою за 10-15 хвилин на невеликому вогні.

Обполіскуємо перчики (скільки їх брати, і чи брати взагалі - справа смаку), розрізаємо, позбавляємося від насіння, подрібнюємо. Дрібно шаткуємо часточки часнику і цибулю.

З готових, охоловших баклажанів видаляємо шкірку, виделкою розминаємо м'якоть. Солимо, вмішуєм в пюре імбир і перець чилі.

Вершкове топлене масло розігріваємо в сковороді, на середньому вогні до жовтуватого кольору обсмажуємо, помішуючи, часник і цибулю, викладаємо пюре. Смажимо, періодично помішуючи, 10 хвилин. При бажанні можна додати в пюре зелений горошок.

Подаємо, посипавши крупно нарізаною зеленню, до якої можна додати на свій смак і зеленого горошку. Пюре з баклажанів готове.
Смачного!