стрілка навігації     стрілка навігації  Овочеве рагу з каррі



Овочеве рагу з каррі

Овочеве рагу з каррі
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться:

  • 2 середніх або 3 маленьких баклажана
  • 1 середній кабачок
  • 2 різнокольорових солодких перця
  • 3-4 середніх помідора
  • 1 середнього розміру морква
  • 1 цибулина
  • 3-4 зубчики часнику
  • 2-3 ст. ложки олії, 1 ст. ложка без верху вершкового масла
  • 1 ст. ложка томатного соусу
  • по 1 ч. ложці каррі і меленого імбиру
  • щіпка чебрецю (естрагону)
  • 1 ст. ложка сухого вина або 1 ч. ложка горілки
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:
Почнемо з баклажанів. Гарненько миємо, нарізаємо невеликими кубиками і на півгодинки заливаємо солоною водою, що зніме можливу гіркоту. Після чого відкидаємо в друшляк і обсушуємо.

Всі інші овочі миємо, чистимо, обсушуємо - щоб краще смажилися. Цибулю і часник подрібнюємо. Кабачки, помідори та перці ріжемо невеликими кубиками, моркву можна натерти крупно або теж перетворити на кубики.

На добре розігрітій сковороді з олією спочатку обсмажуємо до золотистого стану цибулю, викладаємо по черзі моркву, баклажани, кабачки, помішуючи, смажимо кілька хвилин, додаємо помідори. Після закипання накриваємо кришкою і на невеликому вогні залишаємо тушитися майже до готовності, час від часу перемішуючи. На це піде 10-15 хвилин.

Майже готове рагу заправляємо томатним соусом, часником, каррі, імбиром, естрагоном, вином. Перед вимиканням кидаємо вершкове масло, перемішуємо.

Якщо не звикли використовувати стільки прянощів - додаємо по трохи і пробуємо. Солимо - якщо потрібно - вже готове рагу. Хоча така кількість приправ дозволяє обійтися без солі.

Це овочеве рагу можна їсти просто з хлібом, викласти на тарілку разом з гарячим рисом або макаронами, використовувати як гарнір до м'ясних страв. Варіантів багато. Овочеве рагу з каррі готове.
Смачного!