стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Капуста, запечена з яблуками



Капуста, запечена з яблуками

Капуста, запечена з яблуками
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться:

  • середній качан капусти
  • 8 середніх яблук
  • півсклянки сметани
  • 4 ст. ложки вершкового масла
  • білі мелені сухарі
  • сіль, цукор, зелень

Спосіб приготування:
Розрізаємо качан капусти на чотири частини, видаляємо качан, натираємо на тертці тонкою соломкою або шаткуємо ножем, посипаємо сіллю, злегка перетираємо руками.

Викладаємо в казанок або каструлю з товстим дном, додаємо масло і, довівши до кипіння, закриваємо кришкою і залишаємо тушитися на малому вогні майже до готовності.

Яблука позбавляємо від шкірки і серцевини, шаткуємо в тонку локшину (але можна і пластинками), додаємо до капусти, заливаємо сметану, добре збиту з борошном і маслом і все перемішуємо.

Беремо відповідну форму, змащуємо олією, обсипаємо дно і стінки сухарями і викладаємо в неї капусту з яблуками. Верх вирівнюємо, посипаємо сухарями і скроплюємо розтопленим вершковим маслом. Ставимо в розігріту до 180С духовку і запікаємо до золотистого кольору.

Акуратно виймаємо з форми, ділимо на порції, поливаємо розтопленим маслом або сметаною, посипаємо зеленню кропу і петрушки. Капуста, запечена з яблуками готова.
Смачного!