Крабові палички в клярі готуються дуже швидко, це і хороша закуска, і ситний сніданок, і навіть невигадлива, але смачна і корисна вечеря.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Розморожуємо крабові палички.
Збризгуємо їх соком лимона (обережно, скропити потрібно тільки трохи!), Посипаємо травами і чорним перцем. Ставимо в холодильник, щоб помаринувати, поки не приготуємо все інше.
Жовтки відділяємо від білків і змішуємо з борошном, молоком і сіллю. При бажанні в тісто можна додати рубану або сушену зелень.
Білки збиваємо в піну (простіше це зробити за допомогою блендера) і вливаємо в отримане раніше тісто. Збиті білки додадуть кляру легкість.
Крабові палички мачаєм в кляр і смажимо у фритюрі. Заради економії олії можна смажити і на сковороді, використовуючи трохи більше олії, ніж зазвичай.
Як тільки кляр придбає золотистий відтінок, викладаємо їх на паперову серветку для видалення зайвого жиру.
Смажені в клярі палички можна подавати і гарячими, і холодними, залежно від ваших смаків.
До паличок в клярі можна приготувати такий соус: змішати 150- 200 г сметани, видавити туди 1-2 зубчики часнику, додати рубаної зелені, 1-2 чайні ложки соку лимона, сіль і мелений перець.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: