На жаль, раки сьогодні не продаються на кожному розі. Якщо вдалося купити - зробіть цей холодний суп зі сметаною. І запросіть друзів - розділити задоволення.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Почнемо з огірків. Знімемо шкірку, розріжем огірки уздовж на чотири частини, нашаткуємо тоненькими скибочками і складемо в керамічний посуд.
Сметану розводимо квасом і огірковим розсолом, добре розмішуємо і заливаємо огірки. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник - хай охолоне.
У каструлю з киплячою солоною водою опускаємо раків, стебла кропу і варимо до готовності. Причому чим більше кропу - тим смачніше готове м'ясо раків. І солі не шкодувати: раки погано її вбирають - заважає панцир. Можна ще кинути пару горошин запашного перцю.
Варяться раки до почервоніння панцира, зазвичай це триває 10-15 хвилин. І не забудемо одне з головних правил - раки варяться на сильному вогні.
Шийки і клішні готових охолоджених раків очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками. Дрібно рубаємо яйця і зелену цибулю.
Дістаємо з холодильника наш суп, опускаємо в нього покришене м'ясо раків, цибулю і яйця, заправляємо за смаком сіллю, перцем, тертим хріном і знову ставимо в холодильник, щоб був холодним до моменту подачі на стіл. Тоді й посиплемо зеленню петрушки і кропу і додамо в тарілки сметану.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: