стрілка навігації    стрілка навігації  Холодний суп з раків



Холодний суп з раків

Холодний суп з раків
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Українська



На жаль, раки сьогодні не продаються на кожному розі. Якщо вдалося купити - зробіть цей холодний суп зі сметаною. І запросіть друзів - розділити задоволення.

Вам знадобиться:

  • 1 л хлібного квасу
  • 15 шт. раків
  • 4 свіжих огірка
  • 4 яйця зварених круто
  • склянка сметани
  • півсклянки огіркового розсолу
  • зелена цибуля, тертий хрін
  • цукор, сіль, перець, зелень

Спосіб приготування:
Почнемо з огірків. Знімемо шкірку, розріжем огірки уздовж на чотири частини, нашаткуємо тоненькими скибочками і складемо в керамічний посуд.

Сметану розводимо квасом і огірковим розсолом, добре розмішуємо і заливаємо огірки. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник - хай охолоне.

У каструлю з киплячою солоною водою опускаємо раків, стебла кропу і варимо до готовності. Причому чим більше кропу - тим смачніше готове м'ясо раків. І солі не шкодувати: раки погано її вбирають - заважає панцир. Можна ще кинути пару горошин запашного перцю.

Варяться раки до почервоніння панцира, зазвичай це триває 10-15 хвилин. І не забудемо одне з головних правил - раки варяться на сильному вогні.

Шийки і клішні готових охолоджених раків очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками. Дрібно рубаємо яйця і зелену цибулю.

Дістаємо з холодильника наш суп, опускаємо в нього покришене м'ясо раків, цибулю і яйця, заправляємо за смаком сіллю, перцем, тертим хріном і знову ставимо в холодильник, щоб був холодним до моменту подачі на стіл. Тоді й посиплемо зеленню петрушки і кропу і додамо в тарілки сметану.
Смачного!