стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Перець маринований цілком



Перець маринований цілком

Перець маринований цілком
автор рецепта Автор: Тарас
кухня Кухня: Українська



Він виходить трохи іншого смаку, ніж той же солодкий перець, маринований нарізаним. Але саме за цей смак і маринад, що знаходиться всередині перчиків, його так люблять.

Вам знадобиться:

  • На 1-3 кг перцю
  • 1,5-1,8 л води
  • 1 стакан олії
  • 170-180 г цукру (неповна склянка)
  • 2-4 лаврових листки
  • 3 ст. ложки солі
  • по 2-3 горошини запашного і чорного перцю
  • 75-85 мл 9% оцту
  • парочка запашних гвоздичок

Спосіб приготування:
Перці відбираємо без дефектів, краще не найбільші. Промиваємо їх і в 4-5 місцях проколюємо звичайною виделкою. Довгі плодоніжки підрізаємо.

Коли вода в каструлі закипає, розмішуємо в ній сіль і цукор, додаємо олію, оцет, спеції, через 3-4 хвилини кип'ятіння кладемо партію перців, знижуємо вогонь до невеликого кипіння, бланшуємо 15-20 хвилин. Вони відразу спливають, так що частіше перевертаємо і «топимо» їх лопаткою або дерев'яною ложкою.

Першу партію відразу викладаємо в підготовлену банку, накриваємо прокипяченою кришкою. Півлітровими баночками тут не обійтися - в них незручно викладати цілі перці, малий об'єм.

Коли всі перці пробланшовані і складені в банки - заливаємо їх киплячим маринадом, відразу закатуєм або закручуємо кришки. І, звично перевернувши кришками вниз, утеплюємо рушниками або пледом.
Смачного!