Він виходить трохи іншого смаку, ніж той же солодкий перець, маринований нарізаним. Але саме за цей смак і маринад, що знаходиться всередині перчиків, його так люблять.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Перці відбираємо без дефектів, краще не найбільші. Промиваємо їх і в 4-5 місцях проколюємо звичайною виделкою. Довгі плодоніжки підрізаємо.
Коли вода в каструлі закипає, розмішуємо в ній сіль і цукор, додаємо олію, оцет, спеції, через 3-4 хвилини кип'ятіння кладемо партію перців, знижуємо вогонь до невеликого кипіння, бланшуємо 15-20 хвилин. Вони відразу спливають, так що частіше перевертаємо і «топимо» їх лопаткою або дерев'яною ложкою.
Першу партію відразу викладаємо в підготовлену банку, накриваємо прокипяченою кришкою. Півлітровими баночками тут не обійтися - в них незручно викладати цілі перці, малий об'єм.
Коли всі перці пробланшовані і складені в банки - заливаємо їх киплячим маринадом, відразу закатуєм або закручуємо кришки. І, звично перевернувши кришками вниз, утеплюємо рушниками або пледом.
Смачного!