стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Вірменська закуска на зиму



Вірменська закуска на зиму

Вірменська закуска на зиму
автор рецепта Автор: Юрій
кухня Кухня: Вірменська



Ця закуска не згубиться серед інших запасів на зиму - вона відрізняється яскравим ароматом і пікантним смаком, який ми не раз ще оцінимо довгою вимою, подаючи закуску до різних страв або використовуючи її в якості заправки і соусу для перших-других страв.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг баклажанів
  • 1 кг солодкого перцю
  • 1,5 кг помідорів
  • 500-600 г цибулі
  • 1 велика головка часнику
  • 250-350 г антонівки (інших зелених кислих яблук)
  • 5-6 ст. ложок цукру
  • 2,5-3 ст. ложки солі
  • 160-180 мл олії
  • половина або цілий стручок пекучого перцю (на свій смак)

Спосіб приготування:
Спочатку промиваємо всі овочі та яблука. Знімаємо зайву вологу, протираючи рушником. Видаляємо насіння в перцях, яблуках. Цибулю шаткуємо півкільцями. Всі інші овочі нарізаємо шматочками, зручними для м'ясорубки. Кілька хвилин - і електром'ясорубка розмолола всі підготовлені овочі та яблука.

Зливаємо всю масу в каструлю, додаємо цибулю, олію, цукор, сіль, після закипання знижуємо вогонь до невеликого кипіння і ставимо таймер на 35 хвилин.

Перед вимиканням вмішуємо в закуску подрібнений пресом часник.

Розкладаємо закуску в банки, дістаючи їх з духовки, де вони після миття стерилізувалися, відразу закатуємо, залишаємо до наступного дня перевернутими, та добре укутаними.

Кількість закуски може бути трохи більше або менше, що залежить від інтенсивності кипіння і випаровування рідини. У середньому - 4,4 літра.
Смачного!