стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Овочевий салат з капустою на зиму



Овочевий салат з капустою на зиму

Овочевий салат з капустою на зиму
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Українська



Прекрасний салат - хрусткий, гостренький, соковитий - готується дуже просто і недовго. Помідори, солодкий перець, капуста, морква і яблука створюють багатий смак.

Вам знадобиться:

  • 500-600 г помідорів
  • 2 кг білокачанної капусти
  • 1 кг моркви
  • 1 кг цибулі
  • 1 кг солодкого перцю
  • від 0,3 до 1,0 кг міцних не солодких яблук (на свій смак)
  • 3-4 ст. ложки солі (без гірки)
  • 1 ст. ложка цукру
  • половинка або цілий перець чилі (або інший пекучий перець)
  • лавровий лист
  • перець горошком, чорний і запашний

Спосіб приготування:
Очищена морква вариться 10 хвилин, а ми поки шаткуємо досить тонко капусту і півкільцями - цибулю. Капусту варто несильно подавити, трохи посипавши сіллю.

Промитий, обсушенний солодкий перець перетворюємо в соломку, зварену моркву - натираємо.

На тій же крупній тертці натираємо яблука, хоча їх можна просто нарізати тонкими часточками.

Подрібнюємо ножем перчик.

Всі нарізані овочі - капусту, яблука, цибулю, моркву, солодкий перець і пекучий перчик - з'єднуємо, посипаємо сіллю і цукром, добре перемішуємо.

Ми підготували банки 0,5 л - якраз для сім'ї на одну трапезу. У кожну кладемо на дно один лавровий лист, нарізаний кружальцями або часточками помідор, 3-4 горошини запашного і чорного перцю.

Добре наминаючи, закладаємо овочеву суміш, овочевий сік що накопичився в мисці розливаємо в банки. Накриваємо кришками і стерилізуємо салат в банках в киплячій воді 20 хвилин. Закатуємо кришки, перевертаємо, вкутуємо - а наступного дня прибираємо в місце зберігання.

Із зазначеної кількості вихідних продуктів виходить 10-11 півлітрових банок салату.
Смачного!