Прекрасний салат - хрусткий, гостренький, соковитий - готується дуже просто і недовго. Помідори, солодкий перець, капуста, морква і яблука створюють багатий смак.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Очищена морква вариться 10 хвилин, а ми поки шаткуємо досить тонко капусту і півкільцями - цибулю. Капусту варто несильно подавити, трохи посипавши сіллю.
Промитий, обсушенний солодкий перець перетворюємо в соломку, зварену моркву - натираємо.
На тій же крупній тертці натираємо яблука, хоча їх можна просто нарізати тонкими часточками.
Подрібнюємо ножем перчик.
Всі нарізані овочі - капусту, яблука, цибулю, моркву, солодкий перець і пекучий перчик - з'єднуємо, посипаємо сіллю і цукром, добре перемішуємо.
Ми підготували банки 0,5 л - якраз для сім'ї на одну трапезу. У кожну кладемо на дно один лавровий лист, нарізаний кружальцями або часточками помідор, 3-4 горошини запашного і чорного перцю.
Добре наминаючи, закладаємо овочеву суміш, овочевий сік що накопичився в мисці розливаємо в банки. Накриваємо кришками і стерилізуємо салат в банках в киплячій воді 20 хвилин. Закатуємо кришки, перевертаємо, вкутуємо - а наступного дня прибираємо в місце зберігання.
Із зазначеної кількості вихідних продуктів виходить 10-11 півлітрових банок салату.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: