стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Компот з вишні на зиму



Компот з вишні на зиму

Компот з вишні на зиму
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



Компот з вишні - один з найбільш нескладних у заготівлі і смачних.

Вам знадобиться:

  • на 1 кг вишні
  • 250-350 г цукру

Спосіб приготування:
Скільки класти вишні - залежить від того, наскільки концентрований смак компоту ми хочемо отримати. Мінімум - одна третина висоти банки.

Перебрану ягоду без плодоніжок добре промиваємо в друшляку, почекаємо, поки стече вода.

Засипаємо вишню в підготовлені стерилізовані банки, зверху - цукор, і заливаємо окропом до верху, відразу закупорюємо.

На 3-літрову банку, на третину заповнену вишнею, зазвичай досить одної-півтори склянки цукру (200-300 г), що залежить від сорту та солодощі самих ягід.

Можемо покласти більше вишні, майже до горлечка, відповідно збільшивши і кількість цукру - тоді отримуємо дуже концентрований компот, який обов'язково будемо згодом розводити водою, щоб його пити.

Як і більшість інших заготовок, банки з вишневим компотом перевертаємо, тепло вкутуємо до їх охолодження.

Наклеюємо на банки стікери з датою заливки компоту: ми повинні випити його до закінчення року зберігання.
Смачного!