стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Заготівля яблук для пирогів на зиму



Заготівля яблук для пирогів на зиму

Заготівля яблук для пирогів на зиму
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



Цей рецепт був порятунком в 90-ті, коли цукор був у дефіциті. Такі заготовки- «п'ятихвилинки» готували не тільки з яблук - а й з інших фруктів, і йшли вони і без пирогів за милу душу. Як і зараз.

Вам знадобиться:

  • 2 кг яблук
  • 300-400 г цукру
  • 2 ст. ложки лимонного соку

Спосіб приготування:
Плоди промиваємо і обсушуємо рушником. Шкірку зчищаєм або ні - кому як подобається, видаляємо серединку. Нарізаємо яблука кубиком, складаємо в ту каструлю, в якій будемо їх варити. Засипаємо цукор, скроплюємо лимонним соком і перемішуємо. Залишаємо під кришкою години на 2-3, поки з'явиться сік.

За 2 години утворилося достатньо соку. Можемо включати сильний вогонь і варити.

Власне варіння часу не займає. Як тільки яблука в каструлі закипають - перемішуємо, знижуємо вогонь і починаємо викладати заготовку в стерилізовані банки, відразу закатуємо стерилізованими кришками.

У нас вийшло з 2 кг очищених яблук 4 банки по 750 г, заповнені практично до горлечка. Коли кришки на місці, перевертаємо, закутавши до охолодження.

Проте не знаю, чи доживуть заготовки до зими. Тому що на свіжі яблука вже ніхто не дивився, а зварили - і на наступний день півбанки із задоволенням з'їли: дуже смачні.
Смачного!