стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Маринований часник з імбиром



Маринований часник з імбиром

Маринований часник з імбиром
автор рецепта Автор: Катя
кухня Кухня: Китайська



Імбир - не тільки пряність, але і чудовий консервант. Часник з ним виходить відмінного смаку та аромату.

Вам знадобиться:

  • кілька головок часнику
  • 250 мл (стакан) столового або білого винного оцту
  • пара невеликих шматочків імбиру
  • 1 ст. ложка цукру

Спосіб приготування:
Найтриваліша операція у нас - очищення часнику. Фахівці кажуть, що краще не робити це ножем. Треба розділити головку часнику на часточки, акуратно придавити кожну долонею, щоб шкурка тріснула - і очистити.

Якщо часнику у нас більше, ніж на 1 баночку - розчин робимо з розрахунку 1 ст. ложка цукру на кожну склянку оцту.

Оцет наливаємо в невелику каструльку, сиплемо цукор, чекаємо, поки він розчиниться. У киплячий розчин закладаємо очищений часник, знижуємо вогонь і тримаємо 5 хвилин, після чого зливаємо розчин з часником в чисту банку.

Додаємо очищений імбир - і закриваємо банку. Часник буде готовий через два тижні.
Смачного!