Імбир - не тільки пряність, але і чудовий консервант. Часник з ним виходить відмінного смаку та аромату.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Найтриваліша операція у нас - очищення часнику. Фахівці кажуть, що краще не робити це ножем. Треба розділити головку часнику на часточки, акуратно придавити кожну долонею, щоб шкурка тріснула - і очистити.
Якщо часнику у нас більше, ніж на 1 баночку - розчин робимо з розрахунку 1 ст. ложка цукру на кожну склянку оцту.
Оцет наливаємо в невелику каструльку, сиплемо цукор, чекаємо, поки він розчиниться. У киплячий розчин закладаємо очищений часник, знижуємо вогонь і тримаємо 5 хвилин, після чого зливаємо розчин з часником в чисту банку.
Додаємо очищений імбир - і закриваємо банку. Часник буде готовий через два тижні.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: