З абрикосів роблять, варення та джеми, компоти... але обов'язково заготовимо і абрикоси у власному соку.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Абрикоси для цієї заготовки вибираємо стиглі і міцні. Промиваємо, паперовими рушниками обсушуємо, ділимо на половинки, викидаємо кісточки.
Укладаємо абрикосові половинки шарами в підходящий посуд, пересипаючи цукром, залишаємо на добу або хоча б на ніч.
Розкладаємо абрикоси в банки, рівно заливаючи соком, накриваємо кришками і ставимо в таз або каструлю, наливаємо холодну воду.
Абрикоси ми або стерилізуємо в киплячій воді - 15 хвилин після закипання в літрових і 10 - в півлітрових банках, або пастеризуємо при температурі води 85-90С, збільшивши час відповідно до 25 і 18-20 хвилин.
Далі - як завжди: закупорюєм і перевертаємо.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: