стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Абрикоси у власному соку



Абрикоси у власному соку

Абрикоси у власному соку
автор рецепта Автор: Юля
кухня Кухня: Українська



З абрикосів роблять, варення та джеми, компоти... але обов'язково заготовимо і абрикоси у власному соку.

Вам знадобиться:

  • на 1 кг абрикосів
  • 300-350 г цукру

Спосіб приготування:
Абрикоси для цієї заготовки вибираємо стиглі і міцні. Промиваємо, паперовими рушниками обсушуємо, ділимо на половинки, викидаємо кісточки.

Укладаємо абрикосові половинки шарами в підходящий посуд, пересипаючи цукром, залишаємо на добу або хоча б на ніч.

Розкладаємо абрикоси в банки, рівно заливаючи соком, накриваємо кришками і ставимо в таз або каструлю, наливаємо холодну воду.

Абрикоси ми або стерилізуємо в киплячій воді - 15 хвилин після закипання в літрових і 10 - в півлітрових банках, або пастеризуємо при температурі води 85-90С, збільшивши час відповідно до 25 і 18-20 хвилин.

Далі - як завжди: закупорюєм і перевертаємо.
Смачного!