Існують різні способи маринувати персики на зиму. Цей - майже класичний, з цукром і оцтом. Розрахунок - на 10 літрових банок.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Поки закипає вода для бланшування персиків, ретельно промиваємо їх. Готуємо тазик з чистою холодною водою, додаємо в нього побільше льоду, щоб плоди швидше охолоджувалися.
По кілька штук персиків закладаємо в друшляк і опускаємо в окріп на 30-60 секунд, як тільки шкірка починає лопатися - викладаємо в крижану воду.
Остиглі персики ділимо навпіл, знімаємо шкірку, викидаємо кісточки, великі нарізаємо часточками. Досить щільно - але не притискаючи - розкладаємо в підготовлені банки, але спочатку на дно банок кладемо по 3-4 гвоздички і по 2-3 шматочки кориці.
Ставимо близько 2,5 л води, засипаємо цукор, помішуючи, чекаємо його закипить і розчинеться цукор, проціджуємо через тканинну серветку і знову ставимо на конфорку. Довівши майже до кипіння (вода не повинна закипіти!) Розмішуємо у воді оцет - і відразу заливаємо в банки з персиками, тут же накриваємо кришками (тими, що лаковані).
Підклавши рушник на дно таза (каструлі) з водою для пастеризації, ставимо банки, тримаємо в гарячій (85-90С) воді 36-40 хвилин. Відразу закупорюєм, ставимо на горлечко остигати.
Якщо для персиків підготовлені півлітрові банки - для їх пастеризації потрібно на 10 хвилин менше.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: