Пікантно-смачний салат, який не раз порадує нас літнім ароматом в довгі зимові місяці. Клопоту з ним не багато.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Огірочки промиваємо, обсушуємо рушником. Відсікаючи обидва кінчика, нарізаємо нетовстими кругами. Шаткуємо цибулю - половинками кілець.
Селеру рубаємо, як для заправки супу, тонко упоперек. Подрібнюємо перчик чилі (без насіння).
Підготовлені овочі складаємо разом в просторий посуд, додаємо олію, цукор, оцет, сіль, перемішуємо, накриваємо марлею. Вони повинні настоюватися, пускаючи сік, від 5 до 7 годин. За цей час обсяг овочів зменшується майже в 2 рази. Кілька разів перемішуємо.
У стерилізовані банки, сухі, розкладаємо огірковий салат, приминаючи, додаємо по кілька горошин перцю, заливаємо маринадом, що утворився в посуді з салатом. Стерилізуємо під кришками 20 хвилин - банки по 0,5 л, і 25 хвилин - літрові. Закручуємо, і ставимо остигати на кришки.
Вийшло 7 банок ємністю 0,5 л, тобто приблизно 3,5 літра салату.
Сьогодні, через тиждень після закатування, відкрили одну банку - дуже хотілося спробувати салат. Смак - чудовий, огірочки та цибуля хрусткі, словом, відмінна заготовка, так що днями зробимо ще одну заготовку, та побільше.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: