Смак варення з горобини кисло-солодкий і досить терпкий, на любителя. Зате в ньому стільки користі! І смаку - для тих, хто розуміє...
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Ягоди, зібрані - найкраще - після перших заморозків, відокремлюємо від кісточок, промиваємо і замочуємо на добу в чистій холодній воді - так з них піде гіркота.
Зливаємо воду і ще раз промиваємо.
Варимо сироп з води і цукру, заливаємо ягоди і знову залишаємо на добу в прохолоді.
Виймаємо шумівкою горобину, а сироп з ягід варимо після закипання 20-25 хвилин при слабкому кипінні.
Закладаємо ягоди в сироп, знову даємо закипіти - і варимо приблизно 20 хвилин, знизивши вогонь до невеликого, поки сироп загусне, а ягоди стануть глянцуватими.
Розливаємо варення в підготовлені заздалегідь сухі простерилізовані баночки, відразу закупорюєм.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: