стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Варення з чорноплідної горобини



Варення з чорноплідної горобини

Варення з чорноплідної горобини
автор рецепта Автор: Катя
кухня Кухня: Російська



Смак варення з горобини кисло-солодкий і досить терпкий, на любителя. Зате в ньому стільки користі! І смаку - для тих, хто розуміє...

Вам знадобиться:

  • 1 кг чорноплідної горобини
  • 1,2 кг цукру
  • 1,5 склянки води (370-380 мл)

Спосіб приготування:
Ягоди, зібрані - найкраще - після перших заморозків, відокремлюємо від кісточок, промиваємо і замочуємо на добу в чистій холодній воді - так з них піде гіркота.

Зливаємо воду і ще раз промиваємо.

Варимо сироп з води і цукру, заливаємо ягоди і знову залишаємо на добу в прохолоді.

Виймаємо шумівкою горобину, а сироп з ягід варимо після закипання 20-25 хвилин при слабкому кипінні.

Закладаємо ягоди в сироп, знову даємо закипіти - і варимо приблизно 20 хвилин, знизивши вогонь до невеликого, поки сироп загусне, а ягоди стануть глянцуватими.

Розливаємо варення в підготовлені заздалегідь сухі простерилізовані баночки, відразу закупорюєм.
Смачного!