Якщо нахлинув настрій - і хочеться подати малосольні огірочки негайно! - Є швидкий спосіб приготувати їх за 20 хвилин - і без розсолу. Так, щоб вистачило на 1-2 дні - довше зберігати їх не варто.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Вимиті огірки розрізаємо вздовж. Великі тепличні - на четвертинки, ті, що подрібніше - на дві половинки.
Тепер нам потрібна банку або пластиковий контейнер з кришкою що щільно закривається. Але підійдуть і пакети з харчової плівки, вкладені один в інший - для гарантії. Правда, вони часто рвуться.
У банку, контейнер або пакет викладаємо нарізані кріп і часник, роздавлені ножем горошини перцю. Прикидаємо, скільки солі нам знадобилося б, щоб посолити ці огірки для салату - і засипаємо солі побільше.
Закриваємо кришку контейнера (зав'язуємо пакети) і з силою починаємо трясти. Дуже допомагає ритмічна музика - виходить така собі музична зарядка для рук та тіла.
Огірки з приправами б'ються один про одного і об стінки, і через 5-7 хвилин огірочки будуть вже наполовину в розсолі з власного соку і зелені.
Вистачить сил і терпіння трясти 20 хвилин - і малосольні огірочки готові. Якщо тільки 7-10 хвилин - то залишаємо огірки приблизно на півгодини при кімнатній температурі, час від часу енергійно струшуючи.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: