стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Швидкі малосольні огірки



Швидкі малосольні огірки

Швидкі малосольні огірки
автор рецепта Автор: Катя
кухня Кухня: Російська



Якщо нахлинув настрій - і хочеться подати малосольні огірочки негайно! - Є швидкий спосіб приготувати їх за 20 хвилин - і без розсолу. Так, щоб вистачило на 1-2 дні - довше зберігати їх не варто.

Вам знадобиться:

  • 4-6 огірків
  • 2-4 зубчики часнику
  • 2-3 горошини перцю
  • зелень кропу

Спосіб приготування:
Вимиті огірки розрізаємо вздовж. Великі тепличні - на четвертинки, ті, що подрібніше - на дві половинки.

Тепер нам потрібна банку або пластиковий контейнер з кришкою що щільно закривається. Але підійдуть і пакети з харчової плівки, вкладені один в інший - для гарантії. Правда, вони часто рвуться.

У банку, контейнер або пакет викладаємо нарізані кріп і часник, роздавлені ножем горошини перцю. Прикидаємо, скільки солі нам знадобилося б, щоб посолити ці огірки для салату - і засипаємо солі побільше.

Закриваємо кришку контейнера (зав'язуємо пакети) і з силою починаємо трясти. Дуже допомагає ритмічна музика - виходить така собі музична зарядка для рук та тіла.

Огірки з приправами б'ються один про одного і об стінки, і через 5-7 хвилин огірочки будуть вже наполовину в розсолі з власного соку і зелені.

Вистачить сил і терпіння трясти 20 хвилин - і малосольні огірочки готові. Якщо тільки 7-10 хвилин - то залишаємо огірки приблизно на півгодини при кімнатній температурі, час від часу енергійно струшуючи.
Смачного!