Світлі виноградини в прозорих банках радують око. Як же взимку буде приємно відкрити варення з винограду...
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Заливаємо цукор водою, кип'ятимо до розчинення цукру, відставляємо з вогню, даємо відстоятися, після чого проціджуємо через кілька шарів марлі.
Виноград вибираємо трохи недозрілий. Ягоди акуратно зрізаємо ножицями і добре промиваємо під струменем води.
У каструлі нагріваємо воду до 80С, опускаємо виноград у воду, через 2-3 хвилини виймаємо, в друшляку обливатися холодною водою.
Заливаємо виноград гарячим сиропом, відразу після закипання - переводимо регулятор на маленький вогонь, знімаємо піну. Варимо 15 хвилин, періодично струшуючи і покручуючи таз або каструлю. Прибираємо з плити і на 8 годин ставимо в прохолодне місце.
Знову даємо варенню закипіти і варимо 25-30 хвилин, не забуваючи періодично помішувати і знімати піну.
Шумівкою розкладаємо ягоди в стерилізовані банки, заповнюючи до плічок.
У сироп кладемо лимонну кислоту, розмішуємо, і на слабкому вогні варимо 15 хвилин, після чого відразу заливаємо сироп у банки й закупорюєм їх. Перевертаємо.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: