стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Варення з винограду на зиму



Варення з винограду на зиму

Варення з винограду на зиму
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



Світлі виноградини в прозорих банках радують око. Як же взимку буде приємно відкрити варення з винограду...

Вам знадобиться:

  • 1 кг світлого винограду
  • 1 кг цукру
  • 1 ч. ложка лимонної кислоти
  • 400 мл води

Спосіб приготування:
Заливаємо цукор водою, кип'ятимо до розчинення цукру, відставляємо з вогню, даємо відстоятися, після чого проціджуємо через кілька шарів марлі.

Виноград вибираємо трохи недозрілий. Ягоди акуратно зрізаємо ножицями і добре промиваємо під струменем води.

У каструлі нагріваємо воду до 80С, опускаємо виноград у воду, через 2-3 хвилини виймаємо, в друшляку обливатися холодною водою.

Заливаємо виноград гарячим сиропом, відразу після закипання - переводимо регулятор на маленький вогонь, знімаємо піну. Варимо 15 хвилин, періодично струшуючи і покручуючи таз або каструлю. Прибираємо з плити і на 8 годин ставимо в прохолодне місце.

Знову даємо варенню закипіти і варимо 25-30 хвилин, не забуваючи періодично помішувати і знімати піну.

Шумівкою розкладаємо ягоди в стерилізовані банки, заповнюючи до плічок.

У сироп кладемо лимонну кислоту, розмішуємо, і на слабкому вогні варимо 15 хвилин, після чого відразу заливаємо сироп у банки й закупорюєм їх. Перевертаємо.
Смачного!