стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Пікантно-солодке лечо з кабачками на зиму



Пікантно-солодке лечо з кабачками на зиму

Пікантно-солодке лечо з кабачками на зиму
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Болгарська



Його так приємно відкрити взимку і збагатити смак домашніх страв.

Вам знадобиться:

  • 1 кг помідорів
  • 2 кг кабачків
  • 500 г солодкого перцю
  • 400 г томатної пасти
  • 10-12 головок цибулі
  • 1 склянка олії (230 мл)
  • 1 склянка цукру (200 г)
  • 2 ст. ложки солі
  • 1 ст. ложка 70% оцту

Спосіб приготування:
Добре промиті овочі нарізаємо довільними шматочками, часточками. Очищену цибулю - кільцями. У великих кабачків видаляємо шкірку і насіння.

У томатну пасту заливаємо стільки води, щоб вийшов 1 літр, даємо закипіти, заливаємо олію, кладемо склянка цукру, сіль.

У закипілий розчин послідовно закладаємо кабачки - перці - цибулю - помідори. Кожну порцію овочів кип'ятимо 10 хвилин, а після помідорів - все разом 15 хвилин.

Тепер вливаємо оцет і даємо покипіти ще 5 хвилин.

Пікантно-солодке лечо з кабачками гарячим розкладаємо в стерилізовані банки і відразу закупорюєм.

З цієї кількості інгредієнтів виходить 4-4,2 л лечо.
Смачного!