стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Приправа (закуска) з кабачками на зиму



Приправа (закуска) з кабачками на зиму

Приправа (закуска) з кабачками на зиму
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Українська



Приправа з кабачками не раз виручить нас в холодну пору року, віддаючи приготовленим стравам свій смак і аромат. Та й як закуска ця овочева ікра вам сподобається.

Вам знадобиться:

  • 1 кг кабачків
  • 1 кг солодкого перцю
  • 2 кг помідорів
  • 100 г цукру (половина склянки)
  • сіль за смаком
  • 300 г петрушки
  • 220-230 мл олії (стакан)

Спосіб приготування:
Попередньо промиті і підсушені рушником овочі та зелень готуємо так: у перців і кабачків (крім молодих, дрібних) видаляємо насіння, всі овочі нарізаємо, рубаємо петрушку.

Всі овочі провертає в м'ясорубці або робимо це за допомогою блендера.

В овочеву масу додаємо цукор, сіль, олію, перемішавши, ставимо на конфорку, включивши сильний вогонь, який після закипання зменшуємо.

Інколи помішуючи, тримаємо овочі на вогні до википання приблизно третини обсягу, відразу розфасовуємо в стерилізовані банки і закатуємо. Ніч вони повинні стояти кришками вниз, добре закутані.
Смачного!