Повидло з слив, з яким можна приготувати стільки всякої смакоти - від випічки до запеченого м'яса - готується просто. Серпень і вересень - саме час для нього.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Такий розкид в кількості цукру пояснюється тим, що слива може бути різних сортів, ступеня стиглості, різний у слив і смак. Практика показує, що додавання 200 г цукру на 1 кг уваренної в 2 рази сливи самий кращий варіант, який дозволяє зберегти явну кислинку в смаку повидла.
Уважно оглядаєм і промиваємо сливи, відкидаючи ті, що з дефектами. Розділивши після стікання води сливи на половинки, витягуємо кісточки, а половинки нарізаємо на більш дрібні частини.
Нехай каструля або таз, куди ми склали сливи, не поспішаючи закипає на середньому або середньо-сильному вогні, а після на мінімально можливому вогні уварюється приблизно в 2 рази, ми ж не забуваємо часто помішувати пюре.
У кілька прийомів замішуємо в сливи цукор, даючи попередній порції повністю розчинитися.
Варимо і помішуємо ще приблизно годину, ближче до кінця перевіряючи на готовність: на охолоджене блюдце поміщаємо краплю повидла, якщо воно, охолонувши, не розтікається - можна вимикати.
Розкладаємо повидло в стерилізовані підігріті банки, обгортаємо горлечка пергаментом, зав'язуємо.
Зварене нами повидло зі слив немає необхідності ховати в холодне місце - воно і так довго зберігається.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: