стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Повидло з слив



Повидло з слив

Повидло з слив
автор рецепта Автор: Валя
кухня Кухня: Українська



Повидло з слив, з яким можна приготувати стільки всякої смакоти - від випічки до запеченого м'яса - готується просто. Серпень і вересень - саме час для нього.

Вам знадобиться:

  • на 1 кг слив
  • від 100 до 500 г цукру

Спосіб приготування:
Такий розкид в кількості цукру пояснюється тим, що слива може бути різних сортів, ступеня стиглості, різний у слив і смак. Практика показує, що додавання 200 г цукру на 1 кг уваренної в 2 рази сливи самий кращий варіант, який дозволяє зберегти явну кислинку в смаку повидла.

Уважно оглядаєм і промиваємо сливи, відкидаючи ті, що з дефектами. Розділивши після стікання води сливи на половинки, витягуємо кісточки, а половинки нарізаємо на більш дрібні частини.

Нехай каструля або таз, куди ми склали сливи, не поспішаючи закипає на середньому або середньо-сильному вогні, а після на мінімально можливому вогні уварюється приблизно в 2 рази, ми ж не забуваємо часто помішувати пюре.

У кілька прийомів замішуємо в сливи цукор, даючи попередній порції повністю розчинитися.

Варимо і помішуємо ще приблизно годину, ближче до кінця перевіряючи на готовність: на охолоджене блюдце поміщаємо краплю повидла, якщо воно, охолонувши, не розтікається - можна вимикати.

Розкладаємо повидло в стерилізовані підігріті банки, обгортаємо горлечка пергаментом, зав'язуємо.

Зварене нами повидло зі слив немає необхідності ховати в холодне місце - воно і так довго зберігається.
Смачного!