Маринувати - так марнувати! А тому беремо відразу 3 кг часнику - і приступаємо.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Часник очищений, і ми ставимо велику каструлю з водою, в якій будемо бланшувати часник. І наготовлюємо велику миску, висипаємо в неї кубики льоду і до половини заливаємо холодною водою - це потрібно для охолодження часнику.
У киплячу воду закладаємо часник і тримаємо його там рівно 60 секунд. Швидко зливаємо воду і висипаємо часник в миску з льодом до повного його охолодження.
У каструлю з нержавійки (або емальовану) наливаємо оцет, сиплемо цукор і сіль і кип'ятимо, поки вони не розчиняться.
У банки рівномірно розподіляємо всі спеції, в тому числі перцю - по 3-4 горошини, лавровий лист - по одному на банку.
Закладаємо остиглий часник в банки. Заливаємо киплячим маринадом, накриваємо кришками. Стерилізуємо в киплячій воді 15 хвилин, закупорюємо.
Через 12 годин перевіряємо кришки на герметичність, натискаючи на них посередині. Якщо якась із кришок подається - вона не герметична, цю банку варто поставити в холодильник.
Часник буде готовий через місяць. І, до речі, чим довше він стоїть - тим стає смачнішим.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: