стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Маринований часник на зиму



Маринований часник на зиму

Маринований часник на зиму
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Українська



Маринувати - так марнувати! А тому беремо відразу 3 кг часнику - і приступаємо.

Вам знадобиться:

  • 3 кг часнику
  • 6 склянок оцту 4,5% (1,5 л)
  • півсклянки цукру (100 г)
  • 1 ст. ложка крупної солі
  • 2 ч. ложки дрібно нарізаного червоного гострого перцю
  • 1 ч. ложка сушеного орегано
  • 1/2 ч. ложки насіння селери
  • чорний перець горошком
  • лавровий лист

Спосіб приготування:
Часник очищений, і ми ставимо велику каструлю з водою, в якій будемо бланшувати часник. І наготовлюємо велику миску, висипаємо в неї кубики льоду і до половини заливаємо холодною водою - це потрібно для охолодження часнику.

У киплячу воду закладаємо часник і тримаємо його там рівно 60 секунд. Швидко зливаємо воду і висипаємо часник в миску з льодом до повного його охолодження.

У каструлю з нержавійки (або емальовану) наливаємо оцет, сиплемо цукор і сіль і кип'ятимо, поки вони не розчиняться.

У банки рівномірно розподіляємо всі спеції, в тому числі перцю - по 3-4 горошини, лавровий лист - по одному на банку.

Закладаємо остиглий часник в банки. Заливаємо киплячим маринадом, накриваємо кришками. Стерилізуємо в киплячій воді 15 хвилин, закупорюємо.

Через 12 годин перевіряємо кришки на герметичність, натискаючи на них посередині. Якщо якась із кришок подається - вона не герметична, цю банку варто поставити в холодильник.

Часник буде готовий через місяць. І, до речі, чим довше він стоїть - тим стає смачнішим.
Смачного!